Dirk Lanzerath és professor de filosofia a la Universitat de Bonn i director del Centre de Referència Alemany per a l’Ètica en les Ciències de la Vida, que és un centre de recerca de la Universitat de Bonn i de l’Acadèmia de Ciències i Arts de Rin del Nord-Westfàlia. És filòsof i biòleg i secretari general de la Xarxa Europea de Comitès d’Ètica de Recerca (EUREC), membre de diversos comitès i comitès d’ètica: vicepresident del Comitè Central d’Ètica de l’Associació Mèdica Alemanya, president del Comitè d’Ètica d’Investigació de la Johannes-Rau-Research-Association, membre del Comitè d’Ètica d’Investigació de l’Associació Mèdica del Rin del Nord, membre del Comitè d’Ètica de la Universitat de Maastricht i vicepresident del Comitè d’Investigació Relacionada amb la Seguretat de la Universitat de Bonn. També és membre dels consells editorials de diverses revistes científiques, com ara: Research Ethics Review, Zeitschrift für medizinische Ethik, Sachstandsberichte des DRZE, entre altres. És professor visitant d’ètica al programa Study Abroad de la Universitat Loyola Marymount de Los Angeles (EUA) i professor honorari de la Universitat de Ciències Aplicades de Bonn-Rhein-Sieg.

Lluis Montoliu és biòleg, investigador científic del CSIC i director adjunt del Centre Nacional de Biotecnologia (CNB) i membre del Comitè de Direcció de la Iniciativa Espanyola de Recerca en Malalties Rares, a Madrid, després de treballar a Heidelberg i Barcelona. És director del node espanyol de l’Arxiu Europeu de Mutants del Ratolí (EMMA/INFRAFRON TIER). Ha estat professor honorari de la Universitat Autònoma de Madrid durant molts anys i actualment és professor honorari de la Universidad Complutense de Madrid (UCM) Al CNB, des del 1997, dirigeix ​​un equip de recerca interessat en la ciència bàsica (organització del genoma) i en la ciència biomèdica aplicada, amb models animals per a l’estudi de malalties rares humanes, com l’albinisme. Ha estat pioner en l’ús in vivo d’eines CRISPR d’edició del genoma a Espanya. Ha fundat i format part de la junta de diverses societats científiques nacionals i internacionals. És l’actual president d’ESPCR, IFPCS i ARRIGE i el secretari científic de SEBBM. Ha impulsat l’Acord Espanyol de Transparència en l’Experimentació Animal de la COSCE. Ha estat membre i president del Comitè d’Ètica del CSIC i ha estat assessor de la Presidència del CSIC en temes d’ètica i ciència Europa. Actualment forma part del Panel d’Ètica d’ERC a Brussel·les. A més de la recerca, també està interessat en l’ètica, l’educació i la divulgació científica.

Jordi Cortadella, professor i president del Comitè d’Ètica de la Universitat Politècnica de Catalunya. Membre de l’Acadèmia Europea. Expert en algorismes, mètodes formals de computació i circuits nanoelectrònics.

Itziar Lecuona és professora agregada de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, directora del centre de recerca interdisciplinari “Observatori de Bioètica i Dret” – Càtedra UNESCO de la Universitat de Barcelona, coordinadora del Grup de Recerca Bioètica, Dret i Societat (SGR 00353, Generalitat de Catalunya), investigadora principal del projecte BIOEVAINNOLAW del Ministeri de Ciència, Universitats i Innovació (2023-2026) i líder dels paquets de treball dels projectes MICROB-PREDICT i DECISION sobre recerca biomèdica del Programa de recerca europeu HORITZÓ 2020.
És directora de la Revista de Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona, publicació amb accés obert, i codirectora del màster en Bioètica i Dret de la mateixa universitat.
Ha estat membre del Comitè de Bioètica de Catalunya, del Comitè d’Ètica de la Recerca amb Medicaments de l’Hospital Clínic de Barcelona i de la Comissió de Bioètica de la Universitat de Barcelona.

Actualment forma part del Comitè d’Ètica de la Universitat Politècnica de Catalunya i del grup d’experts de suport al Comitè Europeu de Protecció de Dades (CEPD) – European Data Protection Board (EDPB).
Forma part de la base de dades d’avaluadors de l’AEI, de l’AGAUR i de la UE.