Exposició: Biogenoma: seqüenciant la biodiversitat pel futur de la vida

Del 23 d’octubre al 22 de novembre, la Biblioteca de Ciència i Tecnologia cedeix els seus aparadors a la Iniciativa Catalana per a l’Earth BioGenome Project (CBP) per donar visibilitat al projecte entre la comunitat universitària de la UAB.

L’Earth BioGenome Project, iniciat l’any 2017, és una iniciativa internacional per seqüenciar, catalogar i caracteritzar els genomes de tota la biodiversitat eucariota de la Terra. A partir d’aquest projecte a nivell mundial, va néixer la iniciativa catalana per a l’Earth BioGenome Project (CBP), impulsada des de la Societat Catalana de Biologia i la Institució Catalana d’Història Natural amb el suport de l’Institut d’Estudis Catalans.

Més informació.


Taller de Viquipèdia

En relació amb l’exposició prèvia, el dia 9 de novembre a les 12:30h, l’especialista en Viquipèdia Toni Hermoso desenvoluparà un taller pràctic. Es faria una introducció a l’entorn Wikimedia i a l’edició a la Viquipèdia, i tot seguit mirarien amb els participants de poder millorar o crear articles relacionats amb la iniciativa Biogenoma.


Editar la Ciència: Next Door Publishers

El projecte “Editar la Ciència” de la BCT sorgeix del nostre interès per la ciència, per la manera de divulgar-la. I està pensat per aquelles editorials que aposten per continguts de qualitat, sent rigorosos amb l’edició científica, i pensant sobretot en el lector/la lectora final.

El mes de novembre cedim l’Espai BCT a Next Door Publishers, una de les millors editorials de divulgació científica del país. I us convidem a que vingueu a veure i remenar els seus llibres, i a que els llegiu i els recomaneu als vostres alumnes!

Més informació.


Premi Amics de les Biblioteques a Lynx Edicions

El dijous 16 de novembre es celebrarà a la Casa de Convalescència (Sant Antoni Maria Claret 171, Barcelona), a les 19h, la concessió del Premi Amic de les Biblioteques 2023 a Lynx Edicions. Aquest premi és un reconeixement pel donatiu que van fer a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia, que facilitarà l’accés al coneixement a una col·lecció molt rellevant en l’àmbit de l’ornitologia i la natura, tant a la comunitat universitària UAB com a la societat en general.


El tractament de les vostres dades personals en aquesta llista de distribució/difusió té la finalitat de mantenir-vos informat de les novetats de les Biblioteques UAB. D’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, podeu exercir els drets d’accès, rectificació, supressió, oposició i limitació del tractament enviant un missatge a bib.ciencia.tecnologia@uab.cat