#

Camuflades, disfressades, novel·lades. Silenciades

cultural||03/13/2021

La Facultat de Filosofia i Lletres va preparar un espectacle músicoliterari obert a tota la UAB amb motiu de l’inici de la docència del segon semestre i, alhora, per celebrar anticipadament el dia 8 de març. És un acte doblement simbòlic: refermar-nos en l’objectiu d’aconseguir la presencialitat plena a la UAB i a la Facultat; i retre homenatge a les dones del món de les humanitats, les arts i les ciències socials, que han estat silenciades d’una o altra manera al llarg de la història. Es tracta d’un passeig -il·lustrat amb textos i música- per la vida i l’obra de vint dones relacionades amb les arts, la música, la dansa, la literatura, la geografia, l’antropologia la importància de les quals ha estat minoritzada fins als nostres dies. La intenció és donar a conèixer o posar en el lloc que mereixen dones absolutament desconegudes; dones conegudes, però obliterades; dones de primera fila, però que foren situades a segona fila pels seus companys de professió; dones conegudes, però que es van haver de camuflar rere un pseudònim per poder desenvolupar la seva vocació; dones re-descobertes les darreres dècades, etc. No en diem cap nom per mantenir l’efecte sorpresa. L’acte compta amb la col·laboració d’estudiants, professorat i PAS, que llegiran diversos textos.

#

WALDEN. la Vida en los bosques. Noemí Delgado Noé

cultural||03/24/2020

Aquest vídeo mostra uns fragments de la performance “Walden, la vida en los bosques” de Noemí Delgado. L’actriu es transforma en Henry David Thoreau (1817-1862), i ens aproxima, en forma de monòleg, a les idees d’aquest home que va ser considerat el pioner de l’ecologia i de l’ètica ambientalista. “Fuí a los bosques porque quería vivir deliberadamente, enfrentarme solo a los hechos esenciales de la vida, y para darme cuenta antes de morir que había vivido. Quería vivir con profundidad, abrir un amplio surco y arrasarlo, y llevar la vida a sus terminos inferiores.” Henry D. Thoreau, en el text de Noemí Delgado. Aquesta activitat s’emmarca en el tercer curs del Grau d’Educació Primària, en l’assignatura EDUCACIÓ MUSICAL, VISUAL I APRENENTATGE (visual), i està vinculada a la Transnatura: La natura com a font d’aprenentatge per a la formació inicial dels mestres, proposta que es va realitzar el passat mes d’octubre a la Vall de Núria (estada de 2 dies) i coordinada per quatre àrees d’aprenentatge. Professors/es responsables: Imma Pla, Oriol Mora, Glòria Vives i Mar Morón (Unitat de didàctica de l’Expressió Plàstica).

#

Les edats de la vida/The ages of Life

cultural||07/27/2018

Performance amb estudiants internacionals del curs Urban Performing Arts, dirigida per Jaume Bernadet  Munné i Rita Kuan(Jin Hua) de Comediants en el marc de la UAB Barcelona Summer School.

Performance de  dramatúrgia urbana fruit del curs de recerca a partir de les experiències i la memòria de la transmissió oral de cada estudiant i del seu país d’origen (Califòrnia, Corea, Xina, Síria i Catalunya).

#

Plantada Sant Ponç a l’hort de la facultat

cultural||06/18/2018

El 9 de maig de 2018 varem celebrar Sant Ponç fent una plantada a l’hort de la Facultat de Ciències de l’Educació. Es tracta d’un nou espai obert a tothom on poder desenvolupar un hort cultivat amb els criteris de l’agroecologia. Es pretén que sigui una eina docent pels diferents graus de la facultat, un espai on socialitzar amb els diversos actors de la facultat tot treballant la terra, i un motor per desenvolupar projectes de transició agroecològica amb la comunitat més amplia.

Si esteu interessats en aquest espai contacteu amb Mariona.Espinet@uab.cat o visiteu https://hortdelafacultat.wordpress.com

 

#

Una setmana a la UAB

cultural||06/14/2018

Obra de teatre “Una setmana a la UAB” a càrrec de les estudiants de 4rt d’Educació Infantil i en el marc de l’assignatura d’Expressió Musical en l’Educació Infantil.

Podeu veure el “making of” del vídeo en el següent enllaç.

#

Vet aquí un misteri

cultural||07/05/2017

Si vols riure i desconnectar una estona, no t’ho perdis!
“Vet aquí un misteri” és la mostra del projecte final de l’assignatura Expressió Musical (4t) del Grau d’Educació Infantil, a càrrec de la professora Laia Viladot.
 

#

Musical “El meu vol anava a Cuba”

cultural||07/04/2016

Si vols riure i desconnectar una estona, no t’ho perdis!

Mostra del projecte final de l’assignatura Expressió Musical de la professora Laia Viladot en el marc del Grau d’Educació Infantil. L’acte es va realitzar a la Sala Teatre de la UAB

#

Musical “Fent Camí”

cultural||07/04/2016

Cinc mestres comencen un viatge…
Vine a descobrir el fina lde l’aventura… FENT CAMÍ

Vine a passar-t’ho bé amb nosaltres!

Mostra del projecte final de l’assignatura Expressió Musical de la professora Laia Viladot en el marc del Grau d’Educació Infantil. L’acte es va realitzar a la Sala Teatre de la UAB

#

Concert de Santa Cecília 2003

cultural||04/19/2016

Concert organitzat pels alumnes de primer curs d’Educació Musical de la Facultat de Ciències de l’Educació i presentat pel professor Pere Godall. L’acte es va realitzar el dia 11 de novembre de 2003 a la Sala d’Actes de la facultat.

#

Contes de somni

cultural||06/29/2015

“Contes de somni” és un projecte desenvolupat per alumnat de 4t del Grau d’Educació Infantil (UAB) en el marc de l’assignatura “Projectes musicals en educació infantil” (Grup 2) durant les últimes setmanes del curs 2014-15. Professora: Laia Viladot.

1 2 3 4 Següent › Últim »