Sabíeu que, en el curs 2019-2020 de la Universitat Autònoma de Barcelona, hi ha 30 Dones Catedràtiques impartint docència entre les Facultats de Ciències i Biociències i l’Escola d’Enginyeria?

La Biblioteca de Ciència i Tecnologia ha volgut saber qui són, donar-les a conèixer a tota la comunitat universitària i destacar els seus mèrits en l’àmbit científic i laboral com a membres de la UAB, doncs totes elles són #DonesAutònoma!

No us perdeu les publicacions que els hem dedicat i que podeu veure cliclant sobre les facultats o l’escola, segons la vostra preferència.

L’exposició Càtedra amb nom de Dona es podrà visitar al llarg del mes de febrer i fins el 9 de març de 2020, a l’entrada de la Biblioteca, a la vitrina gran. Hi trobareu 30 catedràtiques, 30 científiques, 30 dones. I les posarem en relació amb la resta de professores i catedràtiques de la UAB a través d’una sèrie de dades que podeu consultar aquí. Aquestes dades s’han extret i resumit del IV Pla d’acció per a la igualtat de gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona, quadrienni 2019-2023.

A més, ens ha semblat interessant ensenyar-vos aquests vídeos que us recomanem:

I com sempre, teniu a la vostra disposició:

En paral·lel, al vestíbul de la Biblioteca, disposeu d’un aparador per tafanejar les darreres obres arribades sobre destacades científiques, així com reculls biogràfics que parlen de la seva contribució al món científic i tecnològic.

Esperem que la nostra iniciativa us sembli interessant i potenciem, alhora, la tasca de moltes altres #DonesiCiència.

Per últim, volem agrair molt especialment la col·laboració de les Dones Catedràtiques adscrites a les Facultats de Ciències i Biociències i a l’Escola d’Enginyeria a l’hora de fer realitat aquesta exposició. Sense el seu suport i la seva predisposició a participar-hi no hagués estat possible. Gràcies per fer-nos confiança!

Nota important: La informació referida a les Catedràtiques en actiu de les Facultats de Ciències i de Biociències i de l’Escola d’Enginyeria ha estat facilitada per l’Oficina de Gestió de la Informació i la Documentació (OGID) de la UAB, en data 8 de gener de 2020. I la informació de les Catedràtiques jubilades, per la Unitat Tècnica de l’Àrea de Desenvolupament de Persones i Suport Tècnic de la UAB, en data 24 de gener de 2020.