El calendari té una data assenyalada per a les dones i, especialment, per a les científique: l’#11F.

L’onze de febrer és el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència i, per commemorar-ho, la Biblioteca de Ciència i Tecnologia i les Comissions d’Igualtat de la Facultat de Ciències i de la Facultat de Biociències han programat la campanya #CientífiquesCitenCientífiques a través del compte de Twitter @Bctuab.

Paral·lelament, la Biblioteca parlarà entre el 8 i el 13 de febrer de #DonesiCiència, recordant, entre d’altres, les anteriors campanyes dutes a terme per la BCT, quines dones s’han dedicat a l’ornitologia, i la figura de la professora de la UAB Cristina Vicente (1948-2000), gran especialista en la zoologia dels artròpodes.

A més, la secció de #CiènciaiPoesia del Twitter @Bctuab dedicarà tots els dissabtes del mes a repassar la vessant més poètica de no poques científiques.

Degut al nombre de participants en la campanya #CientífiquesCitenCientífiques, un total de 20 dones, les recomanacions seran piulades entre el dijous 11 i el divendres 26 de febrer. Però si no podeu esperar a conèixer quines son, les teniu recopilades també aquí.

Per últim, volem agrair molt especialment la col·laboració de les Comissions d’Igualtat de les Facultats de Biociències i de Ciències, i a les seves representants, la Sandra Saura Mas, professora del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d’Ecologia, i la Gemma Garcia Alonso, professora del Departament de Física i Degana de la Facultat de Ciències, sense les quals aquesta campanya no hagués estat possible. Gràcies novament per fer-nos confiança!