La materia oscura y los dinosaurios (2016) – Assaig –

Fa 66 milions d’anys un objecte aproximadament de l’extensió de Madrid es va precipitar contra la Terra, des de l’espai, fent desaparèixer els dinosaures i tres quartes parts de la restes d’espècies del planeta. L’autora explica com la matèria fosca podria haver provocat el cataclisme. La tesi d’aquest llibre revela les profundes relaciones que existeixen entre allò visible i el que no ho és, així com la increïble bellesa de les connexions que ens envolten. Amb precisió i ingeni, l’autora exposa la natura de l’univers, de la matèria fosca, de la Via Làctia, i descriu els impactes dels asteroides.

Vídeo promocional de l’autora

Disponibilitat

Llamando a las puertas del cielo (2013) – Assaig –

L’autora examina com decidim quins interrogants de tipus científic estudiar i la forma de donar-hi resposta. Explora el paper del risc, la creativitat, la incertesa, la bellesa i la veritat en el pensament científic a través de converses amb figures d’altres àrees del coneixement, i explica amb claredat les idees més recents de la física i la cosmologia.

Ressenya sobre el llibre

Disponibilitat

El descubrimiento del Higgs (2012) – Assaig –

La Com diu l’autora a les primeres pàgines… “Un bosón de Higgs no es sólo una nueva partícula: es un nuevo tipo de partícula. Lo emocionante de este descubrimiento concreto era que no se trataba simplemente de una confirmación de expectativas precisas.[…] ningún físico podía garantizar que fuera a encontrarse un bosón de Higgs en el rango de energías que actualmente cubren los experimentos. […] Por eso escribo estas líneas en respuesta a muchas de las preguntas que me han hecho, para compartir lo que significa el descubrimiento y explicar un poco adónde nos lleva.”

Disponibilitat

Universos ocultos (2011) – Assaig –

L’univers té els seus secrets. Pot amagar dimensions extres, diferents a tot el que s’ha imaginat fins ara. Són tan avançats els descobriments científics per a pensar que les lleis de la física tal i com la coneixem ja no són suficients? El llibre proporciona una estimulant visió de conjunt que segueix els descobriments de la física des de principis del segle XX fins la física de partícules i la teoria de cordes d’avui dia, desteixint els debats sobre relativitat, mecànica quàntica i gravetat.

Disponibilitat