Feu una notícia, cerqueu la col·lecció de notícies on voleu posar-la, cliqueu a generar però quan el gestor de continguts us retorna el llistat de possibles notícies, la notícia en qüestió no surt. Què ha passat?

Doncs molt probablement, heu reaprofitat una notícia anterior i no us heu recordat de modificar les dates de validesa. La clau perquè una notícia pugui ser trobada per la col·lecció està en les dates.

Les dates es marquen en tres camps que surten a sota del camp “Cos de la notícia”:

dates-noticia

Data de la notícia: s’autodefineix bastant, és la data que tindrà la notícia.

Data inici validesa de la notícia: data a partir de la qual la col·lecció de notícies la podrà retornar.

Data de fi de la notícia: data a partir de la qual la col·lecció de notícies no la retornarà com a possible notícia a col·locar. Això no vol dir que la notícia desaparegui del web ni de la col·lecció si ja estava posada. Aquesta data és aproximada. En els casos en què esteu creant la notícia de zero cal vigilar de no posar per inèrcia la mateixa data que al camp “d’inici de validesa” perquè això també provocarà que la notícia no aparegui a la col·lecció.

Atenció amb l’hora!
Sobretot, en el cas de que hagueu reaprofitat una notícia anterior. De vegades passa que ens recordem de modificar la data però no l’hora perquè el gestor tanca el pop-up de la data quan hem clicat un dia. Si, és una d’aquelles “punyetetes” amb les quals hem d’aprendre a conviure… I clar, com que el gestor posa l’hora en que es va crear la notícia, si estem fent la notícia a les 9 del matí però resulta que hem copiat una que es va fer a les 4 de la tarda, doncs el gestor no la farà sortir a la col·lecció fins que arribi aquella hora, a no ser que ens recordem de modificar l’hora també.

Compartir esta página