L’intrèpid editor modifica un element de la portada de la seva pàgina web. I quan va a l’entorn de proves per veure com ha quedat, no només no veu el canvi que ha fet sinó que a la pàgina sembla que li falten les imatges i alguns continguts. Alarmat, contacta l’Àrea de Comunicació i de Promoció i llavors li fan una pregunta: amb quina url has entrat a l’entorn de proves?

– Doncs amb webedit, naturalment, jo ja no em recordo d’Anubis.
– Si, però digue’m tota la url.
– webedit.uab.cat/nom-curt
– Aquí està el problema, aquesta url no és vàlida per previsualitzar els canvis.
– Però si jo ho havia fet així moltes vegades i m’havia funcionat…

Efectivament, va haver-hi una temporada, llunyana en el temps, on funcionava la previsualització amb les adreces curtes. Però malauradament, ara ja no és possible, la manera més segura per previsualitzar a l’entorn de proves és amb la url llarga.

Quina és la url llarga?

Doncs aquella on surt un bonic número de 13 xifres que correspon a la identificació de la pàgina (id de pàgina pels amics). La url llarga de la portada de la UAB és la següent:
http://www.uab.cat/web/universitat-autonoma-de-barcelona-1345467950436.html

I si no sé quina és la url llarga de la meva portada?

Això s’indaga amb dos clics. Cliqueu a qualsevol secció del vostre web. A sota de la capçalera, abans del contingut central, us apareixerà el Fil d’Ariadna.

El Fil de què?

És el text que indica la ruta de navegació que heu fet per arribar a la pàgina, el que en anglès es coneix com a ‘breadcrumb’. Això:

filariadna

En el Fil d’Ariadna, cliqueu a la portada i llavors es carregarà la pàgina amb l’adreça llarga.

filariadnaclicat

I ara si podreu canviar les www per webedit i previsualitzar correctament els canvis.

Compartir esta página