De vegades anem a generar una col·lecció i ens costa trobar el nostre asset en un llistat immens de possibles elements a afegir. I altres vegades pot passar el contrari, la llista és molt curta i el nostre asset pot ser que ni hi surti! Per què passa això?

La major part de les vegades, la responsable sempre és la mateixa: la query de la col·lecció.

Què és una query?
És una consulta. La query li diu a la col·lecció quin tipus d’elements ha de cercar dins del gestor i oferir-los a l’editor perquè triï.
On està la query?
La veurem si editem la col·lecció:
query-a-la-coleccio

Quan una query retorna molts assets és que és molt genèrica, per exemple, hi ha querys que cerquen totes les imatges del site o tots els texts genèrics o tots els enllaços. Són querys com les següents:

querys-amplies

Això a l’inici d’un lloc web no presenta problemes però a mida que els continguts augmenten, són poc pràctiques perquè generen llistes molt llargues que triguen a carregar-se i, si a sobre el nostre ordinador ja té problemes de rendiment, és desesperant.

Per això van aparèixer les querys “EditedLastWeek”. Són consultes més restrictives, que només cerquen, d’un tipus d’asset en concret, aquells que s’hagin editat els darrers set dies. Per això acostumen a retornar llistes molt més breus.

querys-last-week
I si vull afegir en una col·leció amb query “EditedLastWeek” un asset que fa més d’una setmana que no es modifica?
Concs toca fer el pas previ de cercar l’asset, fer editar i guardar. No cal que toqueu res de l’asset si no voleu, només amb que feu editar – guardar, al gestor ja li consta com a modificat i per tant, a la query de la col·lecció també.
On trobaré el meu asset dins del llistat?
Durant molt de temps és veritat que era una disbauxa. Freqüentment l’asset estava a baix de tot però no sempre era així. Per això des de fa poc es va implementar un canvi i ara els darrers elements modificats surten a l’inici del llistat (indistintament del tipus de query que hi hagi a la col·lecció).
En cas que no sigui així, podeu fer “Control + F” una vegada s’hagi carregat tot el llistat. Aquesta instrucció fa una cerca dins de la pàgina.
Tinc una col·lecció amb una query molt àmplia i m’agradaria posar una de les més restrictives. Puc canviar-la o es perdran els assets del llistat?
Si la query és del mateix tipus d’asset, no hi ha cap problema. Per exemple, si tens una query “FlexLinksSiteVU”, pots canviar-la per una del tipus “FlexLinksSiteEditedLastWeek”. Però si teniu algun dubte, ja sabeu que podeu contactar-nos abans i us ajudarem.

Recordeu que les col·leccions de notícies estan subjectes a dates tal i com ja vam explicar a l’entrada Vull afegir una notícia a la col·lecció de notícies però no m’apareix.

Compartir esta página