Darrerament s’ha ampliat les opcions multimèdia que es poden afegir a les pàgines web fetes amb les maquetes més recents (el que es coneix com a model VA). Ara, a banda d’associar imatges i vídeos del repositori institucional de vídeos digitals, també es poden afegir galeries fotogràfiques, àudios, vídeos de Youtube, diapositives i alguns codis embed. Per dur a terme aquest canvi, s’ha hagut de modificar la manera en com s’associen els continguts. Us ho expliquem tot seguit.

Abans de començar, cal tenir en compte que aquest canvi només afecta principalment, als nous webs de departaments, nous webs dels serveis científicotècnics i els dels instituts de recerca o serveis publicats enguany. Si tens dubtes sobre si el web que actualitzes és del tipus VA, accedeix al gestor de continguts i ves al menú de l’esquerra, a la pestanya “Árbol de contenido”. Si els valors que es llisten contenen les sigles VA, el site correspon al model de contribució VA. Més informació sobre els models de contribució existents

Ara si, anem a detallar els canvis.

Imatges

La manera d’introduir-les al gestor continua essent la mateixa, cal fer Nou > Multimèdia i triar el subtipus Imatge. El que ha canviat és el nom del camp on es pot associar ja que ara en el mateix camp es podrà associar tant imatge com vídeo.

Vídeos

Fins ara, es podia posar directament el codi del vídeo tant a l’asset de pàgina, de notícia o de text. A partir d’ara, s’haurà de crear un nou asset Multimèdia de tipus Vídeo. Dins de l’asset, al camp “Tipus de vídeo” s’ha d’indicar si es tracta d’un vídeo de Youtube o de Pumukit. A continuació, en el camp “Vídeo” caldrà informar o bé la URL del vídeo a Youtube o bé el codi Pumukit. Al camp Titol, posarem el títol del vídeo. El camp “Peu de foto” és optatiu però convé emplenar-lo quan en una pàgina vulguem mostrar una sèrie de vídeos.

Camps on s’han d’incloure els assets d’imatge o de vídeo

Nom de l’assetSubtipusNom del camp
ActualitatNotíciaMedia
ActualitatAgendaMedia
PàginaNo aplicaMedia
TextText generalMedia
FitxaNo aplicaMedia (*)
Camps on es poden contribuir imatges / vídeos

(*) Només accepta Audio, Embed i Video, les imatges s’afegeixen en un camp diferent.

Properament us explicarem els nous tipus de contingut i com crear-los.

Compartir esta página