A WordPress, els ginys són fragments de contingut que es mostren fora del flux de la pàgina o entrada. Contenen informació, navegació, enllaços… separats d’una entrada o pàgina individual. Normalment, es mostren a totes les pàgines de la web, però també es poden configurar per tal que només apareguin a pàgines específiques, com la pàgina d’inici.

Zones de ginys

Els ginys es poden afegir a les zones de ginys. Les zones de ginys són parts globals del disseny del lloc web que poden acceptar blocs. Això depèn del tema, però són parts comuns com ara la barra lateral o el peu de pàgina. En el tema Webs UAB, hi ha dues zones que permeten la inclusió de ginys: la barra lateral dreta i el peu de pàgina.

A les opcions generals de configuració del vostre web podeu seleccionar on voleu que es mostrin els ginys, al lateral o al peu, a l’apartat Escriptura.

Per administrar els ginys del vostre web, aneu a aparença > ginys.

El tema Webs UAB té predefinida una zona addicional de ginys que es mostra al peu final de la pàgina, a la franja negra i que està pensada per mostrar les dades de contacte. Es tracta del primer giny que trobareu a la secció de ginys i podeu editar-lo fent clic al text que es mostra.

Visualització del giny de contacte.

Les dues zones de ginys us permetran organitzar els ginys que mostreu. En el disseny on es mostren els ginys al lateral dret, els ginys de les dues zones es mostren en columna, primer els que incorporeu a la zona de ginys 1 i després els de la zona de ginys 2. En el disseny on es mostren els ginys al peu de pàgina, els ginys de la zona de ginys 1 es mostren a l’esquerra i els ginys de la zona de ginys 2, a la dreta.

Creació de ginys

Podeu crear els ginys amb qualsevol dels blocs de contingut a les zones de ginys prement el botó +.

Com afegir un bloc a la zona de ginys
Exemples de blocs a la zona de ginys

Quan editem un bloc d’una zona de ginys, a més de les opcions de configuració habituals, es mostra una icona que permet modificar la ubicació del giny. En prémer aquesta opció es mostren les possibles destinacions del giny.

Les icones de fletxa amunt i avall que es mostren a les opcions de configuració permeten moure el bloc amunt i avall del llistat de blocs d’una zona.

Idioma del giny

A les web en més d’un idioma, es pot seleccionar en quin dels idiomes es mostra cadascun dels blocs de les zones de ginys. En seleccionar un giny, a la barra lateral dreta, a més de les opcions de configuració del bloc, es pot triar en quin idioma es mostrarà el giny.

Mostrar un giny només a la portada del web

Per mostrar un giny només a la portada del web cal que activeu l’extensió Block Logic a l’apartat extensions.

A partir d’aquest moment, quan editeu un giny, a les opcions de configuració de la barra lateral dreta, es mostrarà, a la secció Avançat, un camp que permet incloure una lògica condicional per mostrar el giny. En el cas que vulgueu que el giny es mostri només a la pàgina de portada, la lògica que heu d’escriure és

is_front_page() 

A la pàgina oficial de WordPress teniu el llistat de condicionals admesos.

Ginys inactius

Aquí trobareu els ginys que heu creat però no heu col·locat a cap de les zones de ginys. Podeu desplaçar a aquesta zona aquells ginys que no voleu mostrar temporament seleccionant la zona de ginys inactius al desplegable Mou a l’àrea de ginys:

Possibles zones de ginys del tema Webs UAB