Els materials d’aquest portal han estat concebuts per tal que qualsevol grup de persones que pretenguin posar en marxa el Programa puguin fer-ho sense dificultats, tant si es tracta d’un grup de famílies d’una AMPA, tècnics d’una entitat social o de l’administració local o bé un grup de professors d’un centre educatiu.

En aquesta pàgina web trobareu totes les eines i recursos per a posar en marxa el Programa Social per al Suport Familiar a l’Èxit Educatiu, un projecte impulsat per l’Obra Social “la Caixa” i el grup de recerca ERDISC que pretén enfortir els vincles entre les famílies, l’escola i la comunitat per a millorar l’èxit educatiu dels infants i joves i que compta amb més de 4 anys d’experiència en diferents centres educatius de l’estat espanyol.

Per obtenir una visió general del Programa, us recomanem: en primer lloc consultar el fulletó que trobareu tot seguit i que conté la informació bàsica del Programa; posteriorment visionar els 3 vídeos que trobareu al final d’aquesta secció i que recullen les veus de les famílies participants en les edicions 2014, 2015 i 2016 del Programa; finalment, llegir els continguts de les dues primeres seccions d’aquesta pàgina web (QUÈ ÉS i COM POSAR-LO EN MARXA).

 

Fes click per ampliar

 

I en cas que vulgueu posar en marxa el Programa, us suggerim que us familiaritzeu amb els materials que trobareu a les seccions CATÀLEG D’ACTIVITATS (que conté 29 activitats testades per a realitzar amb les famílies) i MATERIALS I RECURSOS (que conté nombrosos recursos visuals i audiovisuals per complementar les activitats del Catàleg). Així mateix, us animem a conèixer quins centres han dut a terme el Programa al llarg de les 2 últimes edicions i quines estratègies han desenvolupat per a posar en marxa el Programa de manera reeixida. Aquesta informació la trobareu a la secció EXPERIÈNCIES.

 

  Abans de començar amb les seccions d’aquesta web, us convidem a visionar els següents vídeos (en castellà) que recullen l’experiència duta a terme al llarg dels tres anys en què s’ha desplegat el Programa.