Un curs més, tot i la situació creada per la Covid-19, des de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona volem contribuir a la necessària actualització professional dels docents d’educació infantil, primària i secundària. Durant la primera quinzena de juliol proposem un ventall important de cursos i activitats diversos en temàtiques i formats.
Cursos específics de diversos àmbits del coneixement com la literatura, les ciències, l’educació artística o la història i també d’altres enfocats a la formació en metodologies o experiències pràctiques com el disseny d’activitats competencials, les estratègies visuals, les eines digitals, les capses d’investigació i altres.
Pel que fa als formats hem preparat tant cursos virtuals sincrònics com asincrònics i també en durades que oscil·len entre les 15 i les 30 hores.
La intenció és que, ara que veiem a l’abast el final d’aquest curs tan intens, puguem planificar com dedicar alguns dies de l’inici de l’estiu a la nostra formació i actualització amb la garantia acadèmica de l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Encara queden places a alguns d’aquests cursos que proposen temàtiques per a tots els gustos i necessitats. Els que disposen de places són aquests:
Àmbit lingüístic
Si us interessen els contes infantils i saber com aprofitar al màxim les seves potencialitats.
Pedra, pedreta literatura rodona per començar i no acabar
Per conèixer les formes digitals de ficció i com incorporar-les als contextos educatius.
Per millorar la lectura incorporant coneixements de logopèdia, tècniques teatrals i de doblatge.
La veu i els secrets de la lectura expressiva
L’expressió oral, la poesia, la interpretació vocal, l’expressivitat, la reflexió, la cohesió social, les relacions interpersonals, la construcció de pensament crític … Us sorprendran les potencialitats d’:
El rap i la glosa a l’aula. Oportunitats de l’ecofuncionalisme a l’aula
Ciència
Com introduir idees bàsiques per fer ciència a l’escola en el món actual? Si voleu integrar l’aprenentatge científic en els vostres contextos d’aprenentatge podeu optar pel curs:
Repensem la ciència a l’aula. Una nova mirada?
Llenguatge Artístic i Ciències Socials
Si voleu que a les vostres aules s’aprengui una història viva i contextualitzada aprofitant el patrimoni que tenim a l’abast.
Aprofitar el patrimoni km0 per a l’ensenyament i aprenentatge del medi social i cultural
Per conèixer i experimentar com les arts i el dibuix poden ajudar a construir i ancorar el coneixement del nostre alumnat.
Estratègies visuals a l’aula: mapes conceptuals, cartografies emocionals i pensament visual
Per treballar la música des d’un enfocament competencial i de manera integrada amb altres àmbits del coneixement.
La competència musical. Eines i recursos
Si us interessa explorar com el llenguatge artístic pot impulsar processos de coneixement transdisciplinaris i amb sentit personal.
L’educació artística: una mirada globalitzadora dels aprenentatges.
Metodologies i eines per a la docència
Capses d’Investigació, Caixes d’Aprenentatge, Reptes d’Investigació, propostes d’Indagació? propostes per potenciar l’esperit investigador dels infants a:
Aprenentatge amb propostes d’indagació
Si voleu adquirir eines discursives per millorar la vostra competència oral i incrementar l’eficàcia del vostre discurs a l’aula.
Pràctiques d’expressió oral per a la docència
Voleu reforçar les vostres classes amb contingut audiovisual? Oferim aquest curs eminentment pràctic.
Crear o publicar contingut audiovisual (OBS Studio, OpenShot, GIMP)
Si us va interessar el curs “Neurociència i Aprenentatge”, potser ara és el moment d’aprofundir amb els darrers avenços en neurociència cognitiva a:
Neurociència i aprenentatge avançat
I també les Jornades EduglobalStem 2021. Repensant les STEAM per a un món més crític, sostenible i equitatiu
Tots els nostres cursos estan reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya com a formació permanent del professorat. Pots consultar la llista de cursos i els detalls de cadascun d’ells a la nostra pàgina web https://www.uab.cat/web/formacio/formacio-permanent-professorat-no-universitari/oferta-formativa-permanent/cursos-d-estiu-professorat-no-universitari-2021-1345787049671.html