Laboratoris remots (eines i aparells científics que existeixen de veritat, i es poden dirigir a distància), laboratoris virtuals, simuladors…uan gran quantitat d’eines que converteixen el món científic en el nostre laboratori escolar, projectant-lo cap al futur, més enllà de la típica pràctica de la boleta que es desplaça al llarg d’un canaló.
A més de laboratoris d’institucions reals com la European Space Agency (ESA, the Netherlands), la European Organisation for Nuclear Research (CERN, Switzerland), o el Nucleo Interactivo de Astronomía (NUCLIO, Portugal), s’ofereixen infinitat de recursos interactius sobre múltiples temes de Ciència, Tecnologia i Matemàtiques.
El laboratori remot de robòtica Microcontroller platform (robolabor.ee), el simulador de cirtuits de hardware VISIR, Many Cratered Worlds, una eina per a processar i analitzar imatges de taques solars, Discovery Space, on els alumnes fan servir telescopis científics reals, o Hypatia, on usen les simulacions de colisions de partícules del LHC de l’experiment ATLAS del CERN, son només alguns exemples de les eines proposades.
A més, s’organitza una escola d’estiu Go-Lab, de cinc dies de durada, que tindrà lloc a Creta, Grècia durant del mes de juliol de 2014.
Per a assistir-hi, a més de la inscripció a títol personal, Go-Lab organitza un concurs entre el professorat per el que les millors activitats didàctiques usant Go-Lab seran premiades amb l’assistència gratuïta a l’escola d’estiu.
Hi ha dues places gratuïtes per als professors de cadascun dels països participants. ¡Endavant! Els professors guanyadors seran anunciats el 31 de maig.
Mantenir-se al dia sobre el projecte és fàcil: només heu d’ inscriure-us a la seva NewsLetter
Facebook Page: https://www.facebook.com/GoLabProject
Canal Twitter: https://twitter.com/GoLabProject