fcriEls laboratoris virtuals i remots permeten el desenvolupament d’investigacions a l’aula de forma ràpida, interactiva i àgil, mitjançant ordinadors connectats a internet. Es tracta d’un conjunt d’eines que permeten accedir a dades reals  de la recerca, o simular un ampli ventall d’experiments i fenòmens del món físic de manera interactiva i molt realista.

Adreçada als docents de secundària, en aquesta xerrada es proposen exemples de diferents àmbits de les ciències (Matemàtiques, Biologia, Física i Química, Tecnologia,…) diversos repositoris que donen accés a centenars de laboratoris virtuals i remots d’accés lliure i gratuït.

Es discuteixen els marcs didàctics i pedagògics per aconseguir promoure la competència científica (en les seves dimensions conceptual, procedimental i epistèmica) mitjançant aquestes eines en relació a la indagació, modelització i contextualització a les ciències.

La xerrada es celebra el dia 16 de novembre de 2016 al Caixa Fòrum de Girona, en el marc de les iniciatives promogudes per la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació per la Setmana de la Ciència 2016.

Presentació Slideshare:

 

[slideshare id=69091281&doc=labsremotsfcrijdomenechgirona-161116121222]

.

.