La finalitat del projecte va ser dissenyar una tapa amb les mesures justes perquè hi haguessin tres forats específics, dos dels quals siguin per a l’entrada i sortida de gasos i l’últim amb la geometria adequada per permetre connectar el circuit elèctric, que en aquest cas per a una cel·la electroquímica posseeix: un elèctrode de treball (Ag o C),  un elèctrode de referència (pseudo d’Ag) i un contraelèctrode (Carboni). El problema és que la configuració interna ha d’estar aïllada dels líquids, que puguin topar el circuit elèctric per la qual cosa la tapa té un turonet especial que només permet el pas dels elèctrodes a la part interna de la cel·la i així optimitzar el temps de vida del circuit, la quantitat de líquid iònic emprat i reduint temps d’operació en el muntatge de la configuració

Un dels reptes ha sigut poder trobar el material idoni per poder treballar en aquetes condicions. La primera prova dimensional es va realitzar amb el material més comú, el PLA. Però de seguida vam poder comprovar que el seu comportament amb els químics, afectava a la seva estabilitat dimensional.

Ens vam decantar per utilitzar el PP, amb els inconvenients intrínsecs d’aquest material. El principal problema va ser trobar la manera d’adherir la peça a la superfícies de treball, provant des de laques, esprais i barres, fins arribar a al millor solució, que va ser aplicar una primera capa cinta adhesiva d’embalatge en base PP.

Detalls del projecte

Tipus de projectePhD
Data02/2025
TècniquesFabricació digital 3D
Responsable(s) del projecteKerly Sabina Ochoa Romero

Galeria

Compartir esta página