PROMISE involucra a equipos de investigación de 12 organizaciones diferentes de toda Europa. El proyecto es coordinado por la Universidad de Manchester. Los miembros del equipo español son:
Zyab Ibañez
Zyab Ibáñez és investigador postdoctoral a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. És doctor en Ciències Polítiques i Socials per l’Institut Universitari Europeu de Florència de 2007, i Màster en Avaluació Ambiental de l’Escola d’Economia de Londres. La seva investigació combina les anàlisis institucionals entre països i estudis de casos d’organització per explorar com els diferents règims institucionals donen forma al disseny i implementació de polítiques públiques en les àrees d’ocupació, temps de treball i la migració. Com a investigador, ha estat involucrat en diversos projectes finançats per la UE i nacionals, com RECWOWE i mòbil identitats. Actualment és part de l’equip IGOP la realització del projecte: Promoció de la Participació dels Joves i la Mobilització Social (PROMISE), un projecte d’investigació finançat per la UE en el marc del Programa de Recerca i Innovació Horitzó 2020 de la Comissió Europea, que va des de maig el 2016 a l’abril de 2019.
Margarita León
Margarita León és professora de Ciències Polítiques a la Universitat Autònoma de Barcelona. Del 2010 al 2015 va ser investigadora Ramón i Cajal a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) d’aquesta universitat. Ha estat professora de política pública comparada a la Universitat de Kent (2004-2010) i investigadora Marie Curie a l’Institut Universitari Europeu de Florència. Es va doctorar a la London School of Economics amb una beca del V Programa Marc Europeu. Compte a més, amb un Màster en Investigació Sociològica per la Universitat d’Essex (1995) i una llicenciatura en Sociologia per la Universitat d’Alacant (1994). Ha publicat articles en nombroses revistes científiques d’impacte internacional. És co-editora juntament amb Ana M. Guillén del llibre The Spanish Welfare State in European Context (Ashgate, 2011) i editora de The Transformation of Care in European Societies (Palgrave, 2014). Les seves àrees principals de recerca són la política pública comparada i la reforma de l’Estat del Benestar. És membre del comitè executiu de la Xarxa Europea de Política social (ESPAnet) i de la Xarxa Espanyola de Política Social (REPS).
Més informació: https://uab.academia.edu/MargaritaLeon
Gabriela de Carvalho
Estudiant de doctorat en Política, Polítiques i Relacions Internacionals de la Universitat Autònoma de Barcelona (Espanya). Té un títol de Llicenciatura en Relacions Internacionals de la direcció de màrqueting de l’Escola Superior de Propaganda / Brasil (ESPM), un Mestratge en Ciències en Desenvolupament d’Amèrica Llatina des del Kings College de Londres i un Màster en Arts en Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els seus interessos de recerca es centren en les polítiques d’inversió social, els programes de transferències condicionades, la pobresa i les desigualtats socials, centrant-se en les experiències d’Amèrica Llatina. A més, ella també està interessat en l’estudi de metodologies quantitatives i qualitatives aplicades a les Ciències Socials.
Lara Maestripieri
Lara Maestripieri és becaria post-doctorat al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat de Pavia, on treballa com a investigadora en el projecte finançat per la UE CRESSI – La creació d’un espai econòmic per a la Innovació Social. Entre 2011 i 2014, que ha estat designada com a investigadora dels projectes FLOWS i WILCO finançats pel UE (Laboratori de Polítiques Socials – Politècnic de Milà), que treballen respectivament en les polítiques locals d’assistència social a favor de la participació laboral de les dones i la lluita contra la marginació dels joves. El 2015, va rebre una subvenció de la Fundació Giangiacomo Feltrinelli per estudiar els factors determinants de l’educació sobre els joves treballadors italians. És professora adjunta a la “Metodologia de les Ciències Socials”, Universitat de Pavia, Pavia. És doctora en Sociologia i Investigació Social de la Universitat de Trento (2011) i Màster en Ciències Socials Aplicades – especialització en Mètodes d’Investigació Social de la Universitat Catòlica de Milà (2006). L’any 2017, serà nomenada com a Marie Sklodowska-Curie membre de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, estudiant temes de gènere i la vulnerabilitat social en una perspectiva interseccional. Els seus principals interessos de recerca se centren en la transformació del treball en la societat postindustrial, i en particular: els grups marginats en els mercats de treball (migrants, dones i joves); gènere i vulnerabilitat social; professions emergents. Entre les seves publicacions més recents inclouen: Maestripieri, L. Kaseauru K. i Ranci C. (2016) L’impacte de la participació en el mercat laboral, l’estructura familiar i els sistemes de benestar locals sobre la inseguretat econòmica de les dones, les societats europees; Maestripieri, L. (2016) Professionalització en el treball: El cas dels consultors de gestió italians, Ephemera: la teoria i la política en l’organització, 16 (2): 31-52; Cucca R. i Maestripieri L. (2016) “Varietats de transicions postfordistes i desigualtats del mercat de treball” en Cucca R. i Ranci C. (eds) ciutats desiguals. Abingdon i Nova York: Routledge, 21-44. Ella és representant de Carrera Primerenca Els investigadors en el tauler de la “Sociologia dels grups professionals” ISA RC 52 i ella és part de la redacció de la Societat Italiana de Sociologia Econòmica lloc web ([http://www.sociologia-economica.it) /]www.sociologia-economica.it).
Clara Rubio
Clara Rubio Ros és doctora en Antropologia Social per la Universitat de Lleida, té un Màster en Joventut i Societat per la Universitat de Girona i és licienciada en Pedagogia i en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha estat investigadora convidada a The Royal Anthropological Institute i en l’Open University. Les seves àrees d’investigació són: joventut, migració, moviments socials i les adscripcions identitàries; i actualment és membre dels grups de recerca de JOVIScom (Universitat Pompeu Fabra) i de Ciutadanies (Institut Català d’Antropologia). Treballa com a investigadora post-doctoral a l’IGOP dins el projecte PROMISE sobre participació juvenil. La seva publicació més recent és “Català university students and their previous and prospective experiències periodístiques abroad: answering the wh-questions in a context of economic crisi” al Journal of Contemporary European Studies.