ANECA ha publicat els barems específics que cada Comissió aplicarà a l’avaluació dels sexennis 2023.

De la mateixa forma que quan es va publicar el barem general, des de CSIF, denunciem l’aplicació retroactiva de requisits per a l’avaluació de l’activitat investigadora que es torna a aplicar al PDI.

La nova proposta de criteris (mix entre qualitatius i quantitatius) fa que es perdi l’objectivitat que tenien els anteriors, exigeix un enorme treball addicional per part dels sol·licitants i introdueix un àmbit d’indefinició quant al procés de baremació, abocant el PDI a una situació de clara indefensió davant d’avaluacions negatives.

Atès que el professorat que sol·liciti un sexenni en aquesta convocatòria (2023) va començar a “preparar” la seva sol·licitud, com a mínim, l’any 2018 (amb els criteris que regien aquell any), qualsevol canvi que es vulgui introduir en aquests criteris ha de ser clarament en el sentit de “a més de” i no de “en comptes de”. D’aquesta manera no es penalitzaria els PDI que han desenvolupat correctament la seva activitat durant els 6 anys anteriors. A més, s’ha constatat l’enduriment que s’ha produït en els criteris d’avaluació (per exemple per penalitzacions per publicar a la mateixa revista o a la mateixa editorial) que encara dificulten més tenir una avaluació positiva.

Recordeu que a la Web d’ajuda de CSIF per als sexennis de recerca 2023 hi material preparat per companys de diferents universitats de l’estat que us ajudaran a la preparació i presentació del sexenni de recerca 2023 (el termini de sol·licitud estarà obert del 22 de gener al 12 de febrer).