El govern aplica la pujada salarial del 2024 després de l’anunci de CSIF de mobilitzacions (que continuen convocades pel proper 27 de juny per reclamar un nou acord salarial ja que els empleats públics arrosseguen una pèrdua de poder adquisitiu del 9,1% des de la signatura de l’acord entre Govern, CC.OO. i UGT)

CSIF manté la convocatòria de concentració prevista per al proper dijous 27 de juny davant del Ministeri d’Hisenda per reclamar un nou acord salarial ja que des de la signatura de l’acord salarial amb CCOO i UGT, a l’octubre del 2022, els empleats públics arrosseguen una pèrdua de poder adquisitiu del 9,1 per cent.

La concentració es produeix a més per reclamar:

  • Un nou acord salarial que permeti al conjunt d’empleats públics recuperar la pèrdua de poder adquisitiu acumulat en l’última dècada, així com recuperar l’estructura salarial prèvia a les retallades fixades al RD 8/2010 i l’equiparació salarial entre les diferents administracions públiques.
  • Acabar amb l’alta temporalitat a les AAPP. Per això és necessari eliminar immediatament la taxa de reposició.
  • La modificació del TREBEP (Estatut Bàsic de l’Empleat Públic) per establir a la normativa bàsica aspectes fonamentals per a tots els empleats i empleades públiques (inclòs l’article 76 del TREBEP per actualitzar funcions i retribucions en tots els àmbits).
  • Desenvolupament de la llei de Funció Pública per possibilitar l’avaluació de l’exercici, la carrera professional per al conjunt d’empleats públics i el reforçament de les plantilles mitjançant l’eliminació de la taxa de reposició.
  • Plans de recursos humans: adequació de les plantilles a les necessitats reals de prestació del servei, agilitzar els processos selectius.
  • Millores en les condicions de jubilació, tant del Règim General com de Classes Passives i negociació de la jubilació anticipada per a determinats col·lectius.
  • L’equiparació de les cotitzacions al Règim de Classes Passives a les del Règim General per als permisos de reducció de jornada per cura de menor de 12 anys o persona amb discapacitat que no exerceixi una activitat retribuïda.
  • Un increment del finançament de MUFACE (així com de la resta del mutualisme administratiu) per evitar que es redueixi la qualitat assistencial a la sanitat que reben els nostres funcionaris.