A finals de novembre encara hi ha universitats amb titulacions que segueixen amb dificultats per fer classes per falta de professors o amb alumnes que no poden fer les pràctiques externes. També continuen sense incorporar-se els 3.400 professors/es Ajudants Doctors que finançarà el Govern a través del programa María Goyri i la temporalitat supera el 49% (quan la resta de les administracions públiques és al 29%).
Els casos més escandalosos afecten les universitats de Catalunya, Navarra, el País Basc o les Balears que freguen el 60% de temporalitat i amb pics com la Rovira i Virgili que supera el 71%.
Les universitats públiques han perdut 2.316 professors permanents en una dècada i presenten una estabilització laboral molt tardana (propera als 45 anys). D’altra banda, la lentitud a la signatura dels convenis María Goyri entre Govern, CC.AA. i Universitats per a la convocatòria de 3.400 places de nou professorat Ajudant Doctor fa que, avui i quasi al final del primer quadrimestre, segueixin sense incorporar-se a cap de les universitats públiques espanyoles.
CSIF torna a denunciar una situació inacceptable amb aquesta precarietat i infrafinançament i manifesta la seva preocupació per notícies inquietants de cara al 2025 en relació als pressupostos algunes universitats públiques (p.ej. Canàries, Comunitat de Madrid o Andalusia) que, segons alguns de els seus gestors, tindran dificultats per a fer front ”als compromisos mínims per abonar salaris”.