CSIF exigeix ​​eliminar de manera immediata la taxa de reposició i portarà als tribunals a les administracions que superin el 8% de temporalitat

  • Desenes de milers de places estan pendents de cobrir des del 2020 i la majoria de les persones que van aprovar l’any passat esperen encara la seva designació pel retard en els terminis.
  • CSIF reclama sancions exemplars per als responsables de les administracions que incompleixin els terminis d’execució de l’OEP i que segueixin abusant de la contractació temporal.

CSIF valora positivament la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) coneguda el 13/6, perquè posa una vegada més a evidencia l’abús de la temporalitat que han fet les administracions espanyoles al llarg de la darrera dècada. La taxa de reposició va impedir convocar ofertes de feina pública i les administracions van abusar de la contractació temporal. Es per això que:

  1. Manifestem la nostra solidaritat amb les persones afectades que han estat víctimes d’una situació d’abús i desemparament.
  2. Tal com estableix el TJUE, correspon als tribunals espanyols pronunciar-se sobre les mesures sancionadores que s’han d’imposar davant l’abús, sempre que no contravinguin el dret nacional.
  3. En l’actualitat, Govern i les diferents administracions tampoc estan aplicant de manera adequada els terminis que marca la Llei. A més, la taxa de reposició perpetuarà el problema i dificultarà complir l’objectiu de reduir la interinitat al 8% a final d’any, per respondre a les exigències de Brussel·les.

Davant d’aquesta situació, CSIF demanen:

  • Eliminar de manera immediata la taxa de reposició perquè les administracions puguin planificar les necessitats, utilitzant només de manera excepcional la contractació temporal.
  • Agilitzar els processos selectius amb mitjans materials i humans.
  • Introduir sancions exemplars a administracions i responsables administratius que incompleixin.

CSIF portarà els tribunals a les administracions que incompleixin terminis i l’objectiu de reduir la temporalitat.