ANECA: davant de diverses preguntes del PDI sobre si les noves acreditacions s’avaluaran després de les acreditacions de l’anterior sistema, CSIF ha contactat amb l’Agència (que ha reconegut que té una allau de sol·licituds) i que aquestes s’estan resolent seguint l’ordre de registre, per tant encara no s’han començat a resoldre les sol·licituds presentades a partir de l’1 d’abril del 2024 (del nou procediment).


Notificacions Sexennis PDI Laboral: Us informem que les notificacions dels sexennis del personal laboral van començar a enviar-se a les universitats a partir del 18/6 i aquestes les han de remetre als candidats mitjançant una resolució del rector (o de qui delegui). Del total de trams enviat a avaluació, un 95% han rebut una avaluació favorable i només en tres camps s’ha baixat del 90% en resultats positius (Ciències Econòmiques i Empresarials -85%-, Dret i Jurisprudència -89% i Arquitectura, Enginyeria Civil, Construcció i Urbanisme -81,50%-).


Nova versió del JCR i de SCOPUS (CiteScore, SJR, SNIP): Ja es poden consultar els índexs JCR corresponent a Science Citation Index Expanded (SCIE), Social Sciences Citation Index (SSCI), Arts & Humanities Citation Index (AHCI) i Emerging Sources Citation Index (ESCI). Es poden consultar el canvis que s’han fet en el JCR en la publicació de Clarivate: Changes in Journal Impact Factor category rankings to enhance transparency and inclusivity.

Per altre banda, SCOPUS també ha publicat l’actualització dels seus índexs SJR i CiteScore.