Tot i discrepar amb altres organitzacions sindicals, hem de dir la veritat: amb la nova llei de pensions treballarem més i cobrarem menys amb l’augment dels anys de cotització de 25 a 29 anys pel càlcul de la pensió.

Com CSIF considerem que la nova reforma de les pensions suposa una nova penalització per a les persones treballadores ja que regula un nou recàrrec (solidaritat) i incrementa les del mecanisme d’equitat intergeneracional generant més dèficit i sense assegurar la sostenibilitat del sistema.

És necessari un debat realista i transparent, amb la participació de tots els partits polítics i obert a la resta d’organitzacions sindicals representatives per fer front al futur del nostre sistema de pensions.

Per això, demanem que el decret es tramiti com a projecte de llei per poder plantejar modificacions i propostes i no només amb el suport de CCOO i UGT. Reclamem el dret a jubilar-se als 60 anys amb 30 anys cotitzats i el 100% de la pensió per a les jubilacions voluntàries a partir de 38 anys de cotització.

Sobre l’actual regulació del complement per bretxa de gènere aprovat el febrer de 2021, volem que finalitzi la seva tramitació parlamentària tant aviat com sigui possible per evitar que decaigui en cas que es dissolguin les Corts.

CSIF-UAB