El Dipòsit Legal és un procediment legal pel qual s’han de dipositar al registre públic corresponent un o més exemplars de totes les obres produïdes amb finalitat de difusió pública, per garantir la seva conservació, així com l’accés a efectes estadístics i d’investigació del patrimoni cultural del país.

La tramitació del Dipòsit Legal és obligatòria per a totes les publicacions. L’entitat que gestiona el Dipòsit Legal a Catalunya és l’Oficina del Dipòsit Legal, que depèn de la Biblioteca de Catalunya. Quan es realitza el tràmit, el centre dipositari del Dipòsit Legal assigna a cada publicació un número que identifica el producte. Aquest número està format per les sigles “DL”, seguides de la sigla del centre dipositari (“B” en el cas de Barcelona), i d’un número correlatiu que és assignat per ordre de sol·licitud. Finalment s’indica també l’any d’edició (per exemple DL: B. 10.000-2015).

Per més detalls sobre les obres que s’han de dipositar obligatòriament al Dipòsit Legal consulteu aquest Obres que s’han de dipositar obligatòriament al Dipòsit Legal

Última actualització d'aquesta pàgina: 16 abril 2020