L’ISBN (International Standard Book Number) és un codi numèric internacional que permet identificar els llibres dins de la cadena comercial. Cada codi està associat a un únic producte i per això cada nova edició d’una mateixa obra (que no sigui una reimpressió) en paper, o en cada suport diferent en què sigui editada, ha de dur un número d’ISBN diferent.

El número d’ISBN consta actualment de tretze xifres que identifiquen el tipus de producte, el país d’edició, l’editor de la publicació i el títol de l’obra. També porta un dígit de comprovació. Atès que, a més de l’obra, el codi identifica qui és l’editor, cada editor només pot gestionar l’obtenció del codi d’ISBN per als seus propis llibres.

Des del 12 de gener de 2009 el número d’ISBN ja no és obligatori pels llibres, i només han de dur l’ISBN les publicacions de caràcter comercial. Les publicacions gratuïtes, les sèries o revistes, i les que són d’ús intern de les institucions, entre altres, no han de dur l’ISBN. L’assignació del número d’ISBN la fa l’Agència Espanyola de l’ISBN, que des de desembre de 2011 cobra una tarifa per aquest servei.

Última actualització d'aquesta pàgina: 16 abril 2020