Open Research Europe és una plataforma de publicació creada i mantinguda per la Comissió Europea per tal de facilitar un lloc on publicar en obert els articles resultants dels projectes que finança.

La plataforma és el lloc de publicació dels articles, no una ubicació on es recullen després de ser publicats per una revista científica.

S’ha creat amb l’objectiu que el personal investigador tingui un lloc on compartir els seus resultats i idees de forma ràpida, i facilitar discussions obertes i constructives sobre recerca. Al mateix temps afavoreix el compliment de les condicions de finançament de la Unió Europea en matèria d’accés obert.

Publicar un article a la plataforma ORE no té cap cost per als autors, ja que les despeses són assumides per la Comissió Europea. S’hi poden dipositar versions primerenques dels articles i anar-les substituint quan es fan modificacions.

ORE utilitza un model de publicació basat en la ciència oberta: es publica el document als pocs dies de l’enviament i la revisió per parells és oberta. Inclou cites a totes les dades i materials suplementaris, permetent la replicació i reutilització. D’aquesta manera ajuda a la reproductibilitat, la transparència i l’impacte de la recerca.

Trobareu tota la informació sobre la plataforma a la pàgina web ORE.

Última actualització d'aquesta pàgina: 10 maig 2024