La UAB publica les seves tesis doctorals al repositori Tesis Doctorals en Xarxa (TDX), del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya, d’acord amb l’article 14.5 del Reial Decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat, i que estableix el dret de comunicació pública de les tesis doctorals en format electrònic d’accés obert al repositori institucional designat per la Universitat per a aquesta finalitat.

Fins a finals de 2021, la UAB assignava a les tesis doctorals publicades a TDX un número d’ISBN en considerar que aquest codi suposava un valor afegit per a les tesis. Això fa que les tesis llegides fins al 2021 puguin aparèixer recollides en els catàlegs d’algunes llibreries en línia que estableixen la seva oferta comercial a partir dels números d’ISBN de les publicacions; aquest és el motiu pel qual aquestes tesis sembla que estiguin a la venda, quan en realitat no és així.

Les tesis doctorals de la UAB es publiquen des de 2001 a TDX en format electrònic d’accés obert, amb caràcter de no exclusivitat, d’acord amb la modalitat de llicència triada per l’autor o autora, que apareix detallada a la fitxa mateixa de la tesi publicada a TDX. Per tant, la UAB no comercialitza en cap cas les tesis doctorals publicades en format digital.

La tesi doctoral pot ser consultada per a estudi personal, així com per a activitats o materials d’investigació i docència, en els termes que estableix l’art. 32 de la Llei de Propietat Intel·lectual. No s’autoritza la seva reproducció o altres formes d’explotació amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d’un servidor aliè al servei TDX o a la mateixa UAB. Tampoc s’autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant els continguts de la tesi com els seus resums i índexs.

Última actualització d'aquesta pàgina: 3 abril 2024