De manera freqüent ens trobem que hem de fer múltiples enllaços fent servir el mateix text d’enllaç però que les url de destí són diferents. Aquesta casuística provoca problemes d’accessibilitat i de comprensió de la pàgina. Tot seguit us explicarem com solucionar-ho.

Abans de tot volem recordar que hi ha textos d’enllaç que no són vàlids. Són els famosos “clica aquí”, “en aquest enllaç”, “més informació”, “llegir més” o fórmules similars. Aquesta pràctica s’ha de desterrar completament del nostre web, el text de l’enllaç sempre ha de ser el màxim descriptiu possible.

Poden haver-hi situacions però, on per evitar redundàncies en el text o intentar facilitar la lectura de la pàgina ens trobem que resulta pràctic repetir el mateix text d’enllaç. Podeu veure dos exemples a continuació:

Exemple 1:

Exemple 1 d'enllaços amb text repetit

Exemple 2:

Exemple 2 d'enllaços amb text repetit

Pels usuaris que naveguen amb lectors de pantalla seria impossible comprendre quin enllaç és el que els interessa. Per solucionar-ho haurem de posar una descripció de l’enllaç dins del codi font. Amb el nostre gestor de continguts es pot fer de manera ràpida i senzilla. Una vegada que estiguem configurant el nostre enllaç haurem d’accedir a la pestanya “Avanzado”: 

Accedir a les opcions avançades dels enllaços

I dins dels camps que s’ofereixen emplenar el de “Título” amb la descripció més fidedigna del contingut de l’enllaç: 

Ubicació del camp Títol dels enllaços

I amb això bastarà, com veieu és poca feina i el resultat beneficiarà als usuaris del nostre web i a la qualitat de la pàgina.

Compartir esta página