Sempre que vulgueu inserir un formulari en el web que gestioneu us recomanem que feu servir els formularis de l’eina institucional e-Formularis. Es tracta d’una eina senzilla per a que pugueu fer el vostre formulari sense tenir coneixements de programació. Una vegada tingueu el vostre formulari el podreu inserir en el web fent servir un <iframe>.

Tingueu present que per inserir un formulari en el web, en el moment en el que el doneu d’alta a l’eina e-Formularis haureu d’especificar que es tracta d’un formulari Públic (en el camp Tipus de formulari).

Podreu inserir un formulari en qualsevol caixa de text del gestor de continguts. Per fer-ho caldrà que:

  1. Cliqueu sobre el botó “Fuente HTML”.
  2. Una vegada en la vista HTML heu d’enganxar un codi com el següent:
    <iframe frameborder=”0″ height=”680px” src=”https://XXX” width=”100%”></iframe>
  3. En aquest codi, s’ha de posar com a src un codi que obtindreu a l’eina e-Formularis. Aneu a la configuració del vostre formulari i cliqueu sobre la pestanya “S’està compartint” i trieu l’opció “Qualsevol lloc web”.
  4. Us sortirà un quadre com el següent:
    URL del formulari que cal enganxar
    De tot el codi només caldrà que copieu la part del codi que està subratllat en verd.
  5. Retorneu a la vista normal de l’editor de text del gestor. No veureu el formulari, sinó un quadrat amb el text IFRAME en vermell.
    Quadre iframe
  6. Feu doble clic a sobre del quadrat i a la finestra que s’obrirà empleneu el camp “Título” amb una descripció del formulari. Exemple: Formulari d’inscripció a les jornades.
    Quadre de propietats de l'iframe
  7. Aneu a l’entorn de proves del web i visualitzeu el vostre formulari. Si no es visualitza el formulari sencer caldrà que modifiqueu la seva alçada. Ho podreu fer a la finestra de configuració de l’iframe, en el camp “Altura”. Incrementeu-lo fins que es vegi tot el formulari.

Si voleu fer el formulari en diversos idiomes només cal que traduïu el títols dels camps tal i com s’indica en la Documentació per a editors de l’eina e-Formularis. En aquest cas en la url del formulari caldrà especificar l’idioma (indicant /ca/, /es/ o /en/ segons l’idioma) com en els exemples següents:

  • Català: https://eformularis.uab.cat/ca/widget/web/acp/subscripcio/-/1_WAR_webformportlet_INSTANCE_ZMCksfouPH1V
  • Castellà: https://eformularis.uab.cat/es/widget/web/acp/subscripcio/-/1_WAR_webformportlet_INSTANCE_ZMCksfouPH1V
  • Anglès: https://eformularis.uab.cat/en/widget/web/acp/subscripcio/-/1_WAR_webformportlet_INSTANCE_ZMCksfouPH1V

Els textos com el botó Envia o el de verificació de text apareixen en l’idioma indicat a la URL.

Enllaços per a més informació:

Compartir esta página