Montserrat Pàmias
Llicenciada en Medicina per la Universidad de Navarra. Doctora en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en Psiquiatria. Cap de Servei de Psiquiatria Infantil i Juvenil a la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell (Barcelona). Professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona (Departament de Psiquiatria i Medicina Legal, Facultat de Medicina) i a la Universitat Internacional de Catalunya (Facultat de Medicina i de Psicologia). Presidenta de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil (2012-17). Ha participat en més de 30 grups de treball en el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, coordinant el grup per a la implementació de la Guia clínica del TDAH i del pacient crònic complex en Psiquiatria infantil. Ha participat en més de 20 articles científics en revistes indexades, i és membre del CIBERSAM. Les seves àrees d’interès assistencial i científic inclouen el TDAH, l’autisme, trastorns de la conducta alimentària, trastorns de l´estat d’ànim i conducta autolítica en nens i adolescents; gestió i recursos de Psiquiatria infantil comunitària; Psiquiatria comunitària i treball interdisciplinari en salut mental.
Iris Pérez-Bonaventura
Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Doctora amb Menció Internacional en Psicologia Clínica Infantojuvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Yale (International PhD). Especialista en Psicologia Clínica via PIR a l’Hospital Parc Taulí. Membre actiu de l’Associació Americana de Psicologia, APA. Beca postdoctoral a la Minnesota University Medical School. Beca Koplowitz al Child Study Center Yale School of Medicine. Llicenciada i certificada en Psicologia Clínica (LP), als Estats Units. Àrees d’interès assistencial i publicacions científiques: trastorns d’ansietat, TDAH, altes capacitats, autisme, trastorns de conducta i de l’estat d’ànim, habilitats parentals per a famílies.
Laura López-Romero
Llicenciada en Psicologia i Doctora per la Universidade de Santiago de Compostel·la amb la tesi Longitudinal approach to child and youth conduct problems looking through the role of psychopathic traits (2015), dirigida per Dra. Estrella Romero Triñanes. És membre de la “Unitat d’investigació de les conductes de risc i els trastorns en el desenvolupament” al Departament de Psicologia Clínica i Psicobiologia de la mateixa Universitat. Actualment és investigadora postdoctoral de la Xunta de Galicia i col.labora amb el Center for Criminological and PsychoSocial Research (CAPS) de la Universitat d’Örebro (Suècia).
David Torrents Medina
Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Investigador en aprenentatge associatiu en humans. Doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona (2013) i per la Philipps-Universität Marburg (2021). Va realitzar una estada de recerca a la KU Leuven (2012). Li interessa principalment la interacció entre els processos bàsics d’atenció i aprenentatge, i els models de trastorns d’ansietat basats en el condicionament de la por. Ha participat en diferents projectes en aquests àmbits. Utilitza diferents mesures psicofisiològiques i conductuals, sobretot “eye-tracking”, reflex d’ensurt i resposta de conductància de la pell. També ha participat en estudis sobre conducta compulsiva en la síndrome de Prader-Willi, i sobre deteriorament cognitiu en la síndrome de Down. Actualment investiga a la Universitat de Marburg.