L’Estratègia Espanyola de Ciència, Tecnologia i Innovació inclou el “Mapa Nacional d’Infraestructura Científica i Tecnològica (ICTS)”. Aquestes són grans instal·lacions, recursos, instal·lacions i serveis, únics en el seu gènere, que es dediquen a la recerca i el desenvolupament tecnològic d’avantguarda i de gran qualitat, així com a promoure l’intercanvi, la transmissió i la preservació del coneixement, la transferència de tecnologia i la innovació. Es tracta d’instal·lacions de diferents àrees científiques distribuïdes per tot el territori espanyol i estan obertes a l’accés competitiu als usuaris de tota la comunitat investigadora del sector públic i privat. La inclusió de NANBIOSIS (Infrastructure on Production and characterization of Nanomaterials, Biomaterials and systems in Biomedicine) al Mapa de les ICTS va ser reconeguda pel Govern espanyol l’any 2014 i renovada periòdicament fins ara.
Aquesta ICTS es forma en una iniciativa conjunta de CIBER-BBN i Jesus Usón Minimally Invasive Surgery Centre JUMISC.
El vídeo informatiu de NANBIOSIS proporciona més informació genèrica sobre la infraestructura:
NANBIOSIS té actualment 26 unitats, distribuïdes entre Aragon, Catalunya, Extremadura, Madrid , País Vasco i València, i classificades en producció de biomolècules, producció de biomaterials i nanomaterials, validació preclínica (subdividida en caracterització i bioimatge) i computació d’altes prestacions.
Dins de la categoria de validació preclínica per bioimatge està la Unitat 25: NMR Biomedical Applications I, que està coordinada pel grup CIBER CB06-01-0010. L’equipament està bàsicament ubicat al Servei de Ressonància Magnètica Nuclear de la UAB, amb una part relacionada a postprocessament i bases de dades que té lloc a l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la UAB. Al Servei de Ressonància Magnètica, que té com a director el Dr. Teodor Parella, estan disponibles els equipaments de gran interés per la ICTS, com l’escàner preclínic Biospec 7T per MRI/MRSI de petits animals. El director científic de la Unitat 25 és el professor Carles Arús, mentre la coordinació científica està a càrrec de la Dra. Ana Paula Candiota, i la Unitat 25 també compta amb la imprescindible assistència i consell de Dr. Silvia Lope i Miquel Cabañas, que son personal del SeRMN. Dins del marc de l’assessorament prestat, també es pot valorar la utilització dels models preclínics disponibles al grup GABRMN.
Consulta el procediment i dates per optar a les convocatòries d’accès obert de la ICTS NANBIOSIS
Si teniu intenció d’optar a la convocatòria, és aconsellable contactar també amb la coordinació científica (AnaPaula.Candiota@uab.cat), qui us pot informar sobre les tarifes vigents i posar en contacte amb el SeRMN.