Aquest 28 de juny se celebren els 50 anys de la revolta de Stonewall. L’any  1969, davant de la batuda policial al Stonewall Inn de Nova York, s’inicia una revolta considerada com el punt d’inflexió dels moviments d’alliberament sexual d’arreu del món.

Una revolta que encara continua. El 20 d’octubre del 2014 s’aprova la Llei 11/2014, i el seu article 13 assenyala la promoció de mesures de protecció, suport i recerca per a la visibilitat de les persones LGBTI. El 7 de novembre de 2018, el consell de Govern de la UAB aprova un Protocol per actuar contra l’assetjament per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. L’Observatori per a la Igualtat de la UAB difon en la seva web les guies per incorporar la diversitat sexual i de gènere, i actuar contra la discriminació.

Tot i aquests avenços, des de la Intersindical-CSC sabem que la revolta segueix i que cal seguir defensant els drets assolits per consolidar-los i ampliar-los. Cal aconseguir els mitjans per fer efectives les mesures de protecció, de suport i de recerca que visibilitzin la realitat i la diversitat de les persones LGBTI+.

L’actual context polític posa en perill drets assolits i els recursos per consolidar-los. La defensa de la diversitat d’orientació sexual, expressió de gènere i identitat de gènere és una garantia per la construcció d’una República inclusiva.

La revolta continua.

Seguiu les activitats de la comissió unitària.