Volem acabar amb la doble escala entre funcionaris i laborals, però també entre àmbits diferents del mateix col·lectiu amb la mateixa responsabilitat però amb diferent retribució.

Des de fa ja molts anys veiem que el personal de la UAB amb la mateixa responsabilitat, no son valorats de la mateixa manera:

  • Tècnics de laboratori funcionaris, que tenen topada la seva carrera professional
  • Personal administratiu de biblioteques, que no tenen el mateix nivell que els responsables d’altres àmbits.
  • Personal de tarda amb responsabilitat que no son reconeguts.
  • Personal interí que ocupa places de nivell i no son retribuït per la tasca/responsabilitat que fan.
  • Places de doble catalogació que tenint la mateixa responsabilitat, no retribuïts per igual

S’hauria de revisar les places dels tècnics de laboratori funcionaris perquè porten anys amb la mateixa retribució i en molts casos els volum i la responsabilitat ha augmentat considerablement.

Els administratius de tarda i els de biblioteca estan catalogat com “administratius especialistes” s’hauria de revisar la RLT per determinar de nou quins son especialistes i quins responsables.

  • Si tenim en compte que molt del personal de tarda està sol dins del seu horari i per tant es responsable de tot el que succeeix dins del seu horari.
  • Els administratius especialistes de les biblioteques, exerceixen com responsables dels seus àmbits i no tenen aquesta consideració.

La diferencia quan parlem dels diferents col·lectius es veu reflectida en la pròpia  RLT, que sent la mateixa missió, la categoria laboral no:

El personal que ocupa una plaça de nivell a l’espera de que es pugui realitzar el concurs, que en molts casos estan molts mesos, haurien de cobrar per la responsabilitat i tasca exercida independentment de que siguin interins.

Com a funcionaris tenim dos tipus de promoció interna: la vertical, per passar d’un cos a l’altra, i la horitzontal que consisteix en ascens dins de la mateixa escala.

 

A la UAB la promoció interna horitzontal, està desapareixen.

En aquests moments els administratiu que entren a la UAB com nivell 18, veuen com la seva capacitat de promocionar-se i de fer carrera professional horitzontal, es cada vega més escassa, ja que només tens dos nivells per sobre.

Es podria haver aprofitat la reorganització de la UAB per obrir nivells, i fer dobles catalogacions per facilitar la promoció de tots els treballadors i no nomes els de l’escala de gestió.