En relació amb les propostes de les noves estructures que s’estan treballant actualment (Gestions Acadèmiques i Gestions Econòmiques) des de la Intersindical volem recordar-vos algunes qüestions que van ser aprovades en el seu moment per juntes anteriors. Es cert que els acords passen també per assembla, però tot depèn de com s’explica, i si nomes dius el que beneficia sense tenir en compte, també, a les minories  i el que suposarà en general, la informació es dona incomplerta. En aquell moment, la junta ho va vendre nomes com un gran augment per tothom, alguns del treballador vam mostrar el nostre desacord, perquè veiem que tot i que eren uns acords que beneficiaven a molts treballadors, d’altres, en aquells moments una minoria, no es beneficiaven en res, i a llarga resultava perjudicial en el conjunt.

Des de la Intersindical entenem que si s’hagués treballat en un acord amb mires amples i per tots els treballadors (no només una majoria) per aconseguir signar un acord per acontentar a la gerència que, com es veu ara, resulta perjudicial al col·lectiu que ara resultarà ser majoria.

Les assemblees de l’anterior junta van servir per posar un caramel enverinat en forma d’acord de llocs base.

Entenem que aquests acords es podrien haver assolit igualment, beneficiant a tothom, això si, hagués requerit molta més feina i dedicació. Fer contents només a la part de treballadors que els beneficia en un moment determinat, en detriment de la resta i fins hi tot d’ells mateixos en un futur, devastador i més quan signes un document que vinculant per altres, com passa ara.

Punt 2 de l’acord:

No es va tenir en compte a tot el personal que ja tenia un nivell superior i va guanyar una plaça nivell 18 anterior en aquest acord. Continuen e fent tasques de major responsabilitat, perquè per això tenien nivell 18 i per això van guanyar un concurs, i no se’ls ha reconegut. El personal administratiu amb mes antiguitat a la UAB, són els gran oblidats per l’anterior junta. A l’igual que tot el personal de tarda que ha vist com no podia promocionar-se com els seus companys de mati.

Per altra banda, pel que fa als models de departaments, les places de doble catalogació, donat que tenen les mateixes responsabilitats que els que tenen la titulació, no se’ls hi reconeix, tant sols han pujat a 22.2, era tan fàcil com fer-los 22.3 que s’ajusta més a una plaça de gestió bàsica. Però tampoc es va tenir en compte tot i que es va dir amb contundència a l’assemblea, novament minoria que no va interessar als que abans tenien la majoria de la junta, però que ara serà majoria per increment dels nivells.

Aprofitant les reestructuracions, era un moment idoni per poder ampliar l’escala administrativa i que els companys que ara son nivell 18 i 22 es puguin promocionar, tota la propaganda que sentim per els mitjans de comunicació de CCOO per promocionar i fer créixer la FP, on queda? Les expectatives del personal que no tingui titulació, es quedar-se com esta, perquè del nivell 22.2 no passaran,  no es podrà promocionar, la motivació de fer carrera professional queda en res, per les escales més baixes d’aquesta Universitat. Recordem que si existeix un C22.4, per tant era totalment factible lluitar per aquesta augment dels nivells de l’escala administrativa.

A tot això tal com hem dit abans eren acords vinculants veieu:

Per això diem que això s’havia d’haver treballat i lluitat en aquell moment, i per molt que ara tothom ho vegi claríssim, els fets són els que son. A la majoria de la junta anterior no li va interessar lluitar per això. Alguns s’han beneficiat personalment de l’acord de departaments. Esperem que abans d’entrar a negociar el pas de l’escala de gestió a l’escala tècnica tinguin en compte l’interès de les escales més baixes i no avantposin els seus interessos personals per davant dels col·lectius.

Des de la Intersindical demanem que abans d’augmentar mes categories, es tinguin el compte tots els afectats per aquestes reestructuracions.

Des de la Intersindical sempre hem defensat que mateixa responsabilitat ha de ser igual a mateix sou, esperem que els resta dels membres de la junta lluitin per aconseguir abans les millores d’aquest acords deficitaris abans de començar a passar d’escala al gestors departamentals.