Aquesta proposta didàctica ofereix un recurs per a docents de Secundària (i altres nivells formatius) que desitgen incorporar metodologies actives i col·laboratives a les seves aules. A través de dues activitats dissenyades per fomentar la participació, el pensament crític i la creativitat, els alumnes podran desenvolupar habilitats clau per al seu aprenentatge i creixement personal.

Les activitats estan pensades per ser personalitzades segons les necessitats i el ritme de cada grup, permetent al professorat adaptar-les a les especificitats de la matèria i a la conveniència de cada cas.

Amb aquest recurs, busquem oferir una eina que ajudi a: 

  1. Fomentar l’aprenentatge actiu i col·laboratiu: volem potenciar la participació activa dels alumnes i la seva capacitat per treballar en equip, desenvolupant habilitats socials i comunicatives.
  2. Desenvolupar el pensament crític: Estimular la capacitat de l’alumnat per analitzar, reflexionar i prendre decisions informades sobre els temes treballats a partir d’un seguit d’imatges i pòsters que impulsin la reflexió.
  3. Afavorir la creativitat: suggerir activitats perquè l’alumnat pugui expressar-se de manera original, tot reforçant habilitats com l’empatia i la comprensió.
  4. Promoure una actitud responsable i autònoma en el procés educatiu mitjançant el diàleg i l’argumentació.

Menys Vulnerables!

Aquesta proposta didàctica proporciona eines per integrar metodologies actives i col·laboratives a l’aula, amb activitats que fomenten la participació, el pensament crític i la creativitat. Són personalitzables segons les necessitats del grup, i busquen desenvolupar habilitats socials, comunicatives i reflexives. A més, promouen l’autonomia dels alumnes i una actitud responsable mitjançant el diàleg i l’argumentació.

Deixem el llast entere! (mini càpsula audiovisual)

Vídeo de sensibilització realitzat en el marc del projecte AFRONTA.

(Imatges generades amb eines d’ Intel·ligència Artificial)

¡Dejemos el lastre atrás! (mini cápsula audiovisual)

Vídeo de sensibilización elaborado en el marco del proyecto AFRONTA.

(Imágenes generadas con herramientas de Inteligencia Artificial)