Josu Amezaga Albizu

NOR

Josu Amezaga Albizu és Professor Ple a la Universitat del País Basc / Euskal Herriko Unibertsitatea i participa a la xarxa ALMA com a investigador principal del Grup NOR. Doctor en Sociologia per la UPV / EHU. Ha realitzat i participat en nombroses publicacions i investigacions a l’entorn de la relació entre comunicació, identitat i llengua, especialment en relació amb llengües minoritzades (regionals o de la immigració). Ha realitzat estades d’investigació a la Victoria University of Technology i Charles Sturt University (Austràlia), així com a la Universitat de Glasgow.

Altres participants de la xarxa:Marijo Deogracias, Patxi Azpillaga

Pablo Romero Fresco

GALMA

Pablo Romero Fresco és investigador Ramón y Cajal a la Universitat de Vigo i Honorary Professor of Translation and Filmmaking a la Universitat de Roehampton. És autor de les monografies Accessible Filmmaking (Routledge) i Subtitling through Speech Recognition: respeaking (Routledge). És membre del comitè editorial de Journal of Audiovisual Translation i director del grup de recerca Galma (Galician Observatory for Media Access), amb el qual lidera en l’actualitat diversos projectes de recerca sobre accessibilitat als mitjans (com ILSA, finançat per la Comissió Europea ). Pablo és també director de cinema. El seu primer documental, Joining the Dots (2012), va ser estrenat al 69 Festival de Cinema de Venècia i l’han fet servir Netflix i escoles de cinema de diversos països europeus per augmentar la visibilitat de l’audiodescripció.

Altres participants de la xarxa: Ana Pereira, Lourdes Lorenzo, Luis Alonso

Enrique Castelló Mayo

GEA

Enrique Castelló Mayo. Professor Titular de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat de Santiago de Compostel·la. Investigador del Grup d’Estudos Audiovisuais (GI-1786). Tres sexennis d’investigació CNEAI. IP de 2 projectes I+D+I competitius (estatal i europeu) i de 7 Contractes d’I + D + I no competitius. Expert avaluador de l’AEI. Autor de 2 registres de programari: 03/2019/202 “Virtual TV Set Light Analyzer” i 03/2018/1113 “Virtual TV Set Sensor Middleware”. Coordinador del Grup d’Investigació Docent COMVIRTINDO (COMunicació VIRrtual per a la INnovació DOcent, GID 92 – USC).

Altres participants de la xarxa: Margarita Ledo Andión, Silvia Roca Baamonde

Jaume Segura García

HIPIS

Jaume Segura Garcia aa rebre els graus de llicenciat i doctorat en física aplicada de la Universitat de València, Valencia, Spain, en 1998 i 2003, respectament. Després de completar el seu doctorat, treballà en l’Institut de Robòtica de la Universitat de València, on estigué involucrat en diversos projectes relacionats amb sistemas ITS. Des de 2008, està al Department d’Informàtica de la Universitat de València, on actualment és professor titular d’universitat. Ha sigut investigador visitant en diferents centres d’investigació europeus. És co-autor de més de 90 publicacions en revistes nacionals i internacionals, capítols de llibre i congressos. Ha participat com a organitzador i comité técnic en diverses conferèncias nacionals i internacionals, incloent l'”International Workshop on Virtual Acoustics (2011)”, en 9 convocatòries del Salento AVR, i Tecniacustica 2015. És membre de la Societat Espanyola d’Acústica i la European Acoustics Association.

Altres participants de la xarxa: Mario Montagud, Rafael Fayos Jordán, Juan Antonio De Rus

Fernando Boronat

IIM

Fernando Boronat Seguí és el responsable del grup IIM R&D en la Universitat Politecnica de València (UPV).  Va obtindre la seua llicenciatura i el doctorat en enginyeria de telecomunicació en 1994 y 2014, respectivament. Actualment, és professor titular en el seu Departament de Comunicacions. Disposa d’àmplia experiència en recerca i docència en xarxes de comunicacions, sistemes i protocols  multimèdia, i sincronització multimèdia. Les seues principals àrees de recerca són els sistemes i aplicacions immersius e interactius, mulsemedia i sincronització multimèdia. És autor de més de 100 articles de recerca, forma part de varis TPC y és revisor de nombroses revistes/conferències rellevants.

Altres participants de la xarxa: Juan González Salinas, Fco. Javier Pastor Castillo, Almanzor Sapena Piera, Bernardino Roig Sala

Ana Tamayo

TRALIMA/ITZULIK

Ana Tamayo és professora i investigadora a la Universitat del País Basc (UPV / EHU) des de novembre de 2016. Llicenciada en Traducció i Interpretació per l’UJI, Màster en recerca en Traducció i Interpretació i doctora en aquest mateix àmbit també per l’UJI. El 2015 va defensar la seva tesi sobre subtitulació per a nens sords. A això s’hi suma una estada d’investigació de tres mesos a la universitat de Roehampton i una altra com a investigadora i docent convidada a la Universitat César Vallejo (Perú). Actualment és membre del grup TRALIMA / ITZULIK (UPV / EHU) i col·labora amb altres grups del mateix àmbit. Els seus interessos investigadors se centren en la traducció audiovisual i accessibilitat en diferents modalitats, amb un èmfasi especial en la producció audiovisual accessible, subtitulació per a sords i llengua de signes.

Altres participants de la xarxa: Elizabete Manterola y María Pérez L. de Heredia

Anna Matamala

TRANSMEDIA CATALONIA

Anna Matamala participa en la xarxa ALMA com a representant de TransMedia Catalonia, grup que lidera a la Universitat Autònoma de Barcelona, on és professora titular. Llicenciada en Traducció per la UAB i doctora en Lingüística Aplicada per la UPF, ha liderat i participat en múltiples projectes sobre traducció audiovisual i accessibilitat als mitjans. També participa activament en comitès d’estandardització. Trobareu una llista de projectes i publicacions al seu web. Destacaríem com a publicació recent el llibre “Accessibilitat i traducció audiovisual”, publicat a Eumo.

Altres participants de la xarxa: Pilar Orero, Estel·la Oncins, Miquel Edo, Helena Casas