El portal De llibreries per Barcelona. Un passeig per la diversitat vol donar visibilitat a la xarxa al bon grapat de llibreries que la ciutat ens ofereix, siguin quines siguin les seves singularitats.

Sembla mentida, però no existia una pàgina que recollís el corpus de llibreries d’una ciutat com Barcelona. Una ciutat que té amb el llibre una relació estreta i sovint ambivalent. Editorials, llibreries, enquadernadors, disseny gràfic, biblioteques, fires, premis literaris, congressos, jornades, setmanes… i dona la impressió que no es valora prou, d’una forma general i generosa.

La pàgina pretén omplir aquest buit, tot presentant les llibreries agrupades per districtes i per especialitats: els districtes estan repartits per barris, i cada un porta incorporat un mapa per localitzar-la millor; les especialitats estan agrupades en grans àrees, i sempre tindrem present al costat un núvol d’etiquetes, per anar escollint-les, i entrar a les diferents particularitats. També hi ha un apartat per poder buscar pel nom de la llibreria.

4601La descripció de cada una porta les dades bàsiques, el nom, l’adreça postal, el telèfon, el barri, l’estació de metro més pròxima, el correu electrònic, la pàgina web, si estan a les xarxes socials, i l’especialitat.

A la part superior i inferior sempre tindrem el menú per poder passar d’un districte a un altre. El portal es completa amb d’altres apartats: per recordar les llibreries que ens han deixat, les darreres incorporacions a la pàgina, d’altres portals que hem trobat d’interès, un recull de llibreries del món. Es una pàgina viva, que es va alimentant sobretot de les novetats que el sector presenta i dels suggeriments que els seus lectors ens fan. Es per això que els comentaris són sempre molt benvinguts.

Finalment, l’apartat Impressions és exactament això: quines són les sensacions que qui l’escriu té amb cóm la ciutat incorpora i sobretot valora i gestiona tot aquest potencial.

http://llibreriesbcn.com/

Mercè Bausili

Biblioteca d’Humanitats