#

Viure i créixer a l’escola: situacions i moments d’aprenentatge

jornades||12/19/2012

Des de l’Escola Can Montllor de Terrassa, un centre d’educació infantil i primària de nova creació, amb tres cursos de vida, ens presenten la seva essència. Una escola viva i activa, que compta amb totes les persones de la seva comunitat i que considera a l’infant el motor del seu propi procés de creixement i aprenentatge.
Amb exemples del seu dia a dia es fa pal.lesa una manera d’entendre l’escola i el camí d’aprendre.

#

El planejament territorial a Catalunya avui: Objectius, contingut, mètode i desplegament

jornades||12/11/2012

Conferència “El planejament territorial a Catalunya avui: Objectius, contingut, mètode i desplegament” del  Sr. Juli Esteban, Arquitecte, doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de Catalunya i Director del Programa de Planejament Territorial de la Generalitat de Catalunya (2004-2010). Conferència realitzada en el marc del II Cicle de Conferències Màster en Estudis Territorials i de la Població.

 Organitzat pel Departament de Geografia, UAB. Edició 2012-2013.

#

La gestió documental de materials històrico-educatius

jornades||12/10/2012

El Dr. Pere Solà, impulsor del Seminari de Documentació i Recerca Historicoeducativa de la UAB (SEDRHE UAB), en la col·laboració amb el Màster en Arxivística de la UAB i del Servei d’Audiovisuals de la Facultat de Ciències de l’Educació, parla de la importància decisiva d’instruments correctes d’inventari, indexació i catalogació de fons històrico-educatius.

Participa a la taula rodona el Sr. Ramon Alberch, director del Màster d’Arxivística UAB, parlant dels fonts documentals d’àrees concretes (com pot ser l’educació), la Sra. Eulàlia Collelldemont, investigadora de la UVIC, parlant sobre la gestió del patrimoni educatiu en l’aspecte museogràfic i la Sra. Meritxell Segués com a directora del Servei d’Audiovisuals de la Facultat de Ciències de l’Educació.

#

Cinema en curs

jornades||12/10/2012

Cinema en curs és un projecte de pedagogia del cinema a escoles i instituts. Tres punts a destacar del projecte:

1) Principis cinematogràfics i pedagògics de Cinema en curs.
2) De quina manera aquests principis mouen i donen forma al projecte.
3) Què succeeix quan el cinema irromp a les escoles o instituts i quines són les potències pedagògiques específiques del cinema com a art i mode de creació.
 

Ponència a càrrec de la Sra. Laia Colell, codirectora de “Cinema en curs”

 

#

El Mètode Montessori: una educació per al futur

jornades||12/04/2012

Conferència a càrrec de la Sra. Muriel Palma Lömker, mestra d’educació primària i creadora de la web www.metodomontessori.es

El mètode Montessori s’està estenent per tot el món perquè les investigacions en educació mostren que els elements que el composen son els òptims per a l’aprenentatge dels 0 als 12 anys.

Montessori es planteja la necessitat d’una educació per a la vida que fomenti la màxima independència de l’infant dins d’uns límits protegits, reforçant la seva autoestima, la seva curiositat i les ganes d’explorar lliurement en un entorn especialment adaptat a les seves necessitats canviants.

Des de l’AME (Asociación Montessori España) oferirem en aquesta xerrada una introducció al mètode Montessori descrivint la teoria pedagògica en què es basa i com la podem aplicar a la pràctica dins l’aula. També oferirem als alumnes de la UAB una visió de la situació de Montessori al món i, en concret, el present i el futur de Montessori a Catalunya.

#

Acompanyar els infants des d’una mirada respectuosa

jornades||12/03/2012

L’ experiència que presentem té a veure amb els infants més petits, és un Centre per infants i famílies en una població propera a Barcelona, de poc més de 33.000 habitants, Sant Adrià de Besòs i que va sortir com a necessitat de donar resposta, en primer lloc al dret a l’educació dels infants des de que neixen, l’Escola Bressol Municipal JM Céspedes i el dret de les famílies a compartir amb d’altres famílies i professionals l’acompanyament dels infants, els Espais Familiars.

El títol de la conferència té a veure amb la concepció d’infant com a persona, que cal respectar, tal i com ho fem amb les persones adultes. i també amb la idea que els infants aprenen a partir de la pròpia experiència, amb les diferents relacions que estableixen. Per aquest motiu la necessitat d’ adults no intervencionistes, que amb la seva actitud afavoreixin la innata curiositat dels infants, el moviment, l’exploració i la descoberta. Adults que han de pensar, planificar i organitzar amb rigor cada un dels moments dels dia a dia, dels espais, dels materials i de relació, per tal que l’infant sigui protagonista del seu desenvolupament.

Elia Martínez-Cava

Pilar González Rof

#

La planificació territorial des de la perspectiva europea

jornades||11/29/2012

Conferència “La planificació territorial des de la perspectiva europea” de la Sra. Claire Colomb, Professora de Sociologia Urbana i Ordenació del Territori Europeu, The Bartlett School of Planning, University College London (UCL), en el marc del II Cicle de Conferències Màster en Estudis Territorials i de la Població.

 Organitzat pel Departament de Geografia, UAB. Edició 2012-2013.

#

Escola inclusiva: present i futur

jornades||11/23/2012

Presentació de la jornada

FAPAC: Què diuen les Ampa’s. Intervenció de la Sra. Mª Luz Rey.

ACPEAP: Què diuen els professionals. Intervenció del Sr. Jaume Francesch.

Plataforma per una Escola Inclusiva: Què diu la societat. Intervenció de la Sra. Noemí Santiveri.

 

Taula rodona moderada pel Sr. Francesc Mateu en la que hi participa la Sra. Alba Espot, representant del CiU; la Sra. Teresa Sambola, representant del PSC; el Sr. Pedro Chumillas, representant del PPC; el Sr. Ricard Gomà, representant d’ICV i el Sr. Jesús Viñas, representant d’ERC.

 

Debat amb les preguntes dels assistents de la jornada.

#

El planejament territorial i l’activitat turística

jornades||11/13/2012

Conferència “El planejament territorial i l’activitat turística” del Sr. José Antonio Donaire, professor de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona i Director de l’Institut d’Estudis Turístics (INSETUR) de la Universitat de Girona. Conferència dins del marc del II Cicle de Conferències Màster en Estudis Territorials i de la Població.

 Organitzat pel Departament de Geografia, UAB. Edició 2012-2013.

#

Planejament territorial i activitat turística a les Balears

jornades||11/13/2012

Conferència “Planejament territorial i activitat turística a les Balears” del Sr. Jaume Mateu i Lladó, Geògraf, especialista en ordenació del territori i paisatge, en el marc del II Cicle de Conferències Màster en Estudis Territorials i de la Població.

 Organitzat pel Departament de Geografia, UAB. Edició 2012-2013.

« Primer ‹ Anterior 1 5 13 14 15 16 17 20 Següent › Últim »