Iceberg en Pleneau Bay, en l’Antàrtida
(Fotografia de Klaassen Sander)

L’Antàrtida està d’actualitat. Fa pocs dies sabíem que un grup de científics de 22 països descobrien un nucli de gel d’uns 1,5 milions d’anys, que servirà en el futur per estudiar el canvi climàtic. (vegeu article aquí)

I al mes d’octubre, els Premis Nacionals de Cultura 2013 que concedeix el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), premiaven l’oceanògrafa i microbiòloga Josefina Castellví, per la seva tasca pionera en la investigació de l’Antàrtida.

 

També, a diverses institucions de la ciutat de Barcelona, s’està dedicant tot un programa  d’activitats en aquest continent. L’Antàrtida, la vida al límit pretén donar a conèixer al gran públic les seves peculiars característiques.

 

La Biblioteca ha preparat una selecció bibliogràfica i documental (ubicada a l’expositor de novetats) que repassa la vida i els ecosistemes de l’Antàrtida, i també els viatges dels primers descobridors (el capità Cook, Roald Amundsen, Ernest Shackleton,…), o les campanyes oceanogràfiques més recents, de la mà de Joandomènec Ros o Sergio Rossi.

Tots els llibres i documentals es poden treure en préstec. I si voleu saber-ne més sobre el tema, us recomanem els següents enllaços: