Dorothy Crowfoot Hodgkin

 

 

“Hi havia quelcom màgic en la seva persona. No tenia enemics, ni tan sols entre les persones a qui havia tirat per terra les idees científiques, ni entre les que tenien opinions polítiques completament oposades. De la mateixa manera que la càmera de raigs X posava al descobert la bellesa intrínseca que s’amaga sota l’aspra superfície de les coses, el tracte amable i cordial feia aflorar en tothom un fons de bondat, fins i tot en els científics més desagradables. Les seves visites al laboratori eren meravelloses, com si hagués arribat la primavera. Dorothy serà recordada com una gran química i una persona amable, pietosa i tolerant, que estimava la gent, i una protagonista fidel de la pau.”  [Max Perutz] (1)

 

 

 

 

 

A finals d’octubre s’acompleixen 50 anys del Premi Nobel de Química concedit a Dorothy Crowfoot Hodgkin (1910-1994) el 1964 pels seus treballs sobre “L’anàlisi amb raigs X de molècules complicades”. Dins la segona exposició que la Biblioteca organitza en motiu de l’Any Internacional de la Cristal·lografia 2014, s’ha volgut ressaltar la seva importància i significació dedicant-li un lloc destacat.

D’igual forma, durant tot el mes de març es podrà conèixer la tasca d’altres dones científiques a partir d’una selecció bibliogràfica que podreu trobar a l’Expositor de Novetats de la Biblioteca i treure en préstec.

Recordeu que tots aquests llibres són només un tast de tota la col·lecció disponible a les biblioteques de la UAB, accessible sota l’epígraf Dones en la ciència mitjançant el catàleg.

 

 

(1) Cita extreta de l’article Dorothy Hodgkin de Jordi Benach Andreu, publicat al vol. 94, núm. 1 dels Annals de Medicina (2011).