“Mi destino no es decirle a nadie si el cambio climático es bueno, malo o terrible, sino que les debo mostrar lo que he aprendido y luego confiar en que la gente tomará decisiones diferentes con respecto a talar árboles, porque habrán entendido realmente lo que es un árbol.”

Extracte d’una entrevista al diari 20 minutos

Anne Hope Jahren (Austin, 1969) és geoquímica i geobiòloga, i doctora en ciències del sòl per la University of California (1996). La seva recerca s’ha centrat, principalment, en l’anàlisi d’isòtops estables per estudiar els boscos fòssils de l’Eocè.
Ha rebut tres premis Fulbright en geobiologia i és l’única dona que ha estat guardonada amb la Medalla per a Joves Investigadors en Ciències de la Terra, distinció que només han obtingut altres tres científics. Segons la revista Time és una de les 100 persones més influents del món.
Des de setembre de 2016 és professora al Centre for Earth Evolution and Dynamics de la Universitat d’Oslo. I el seu debut literari ha estat amb l’assaig autobiogràfic Lab Girl (traduït al castellà com La memoria secreta de las hojas).

Més informació:

a