Lewis Carroll era professor de matemàtiques en el Christ Church College d’Oxford i tenia la mà trencada en entretenir la canalla, ja fos inventant històries del no res o creant jocs i passatemps de lògica. El conte d’Alícia, nascut d’una excursió en barca pel Tàmesi, una tarda daurada de 1862, acompanyant el reverent Robinson Duckworth i les tres germanes Liddell, és un clar exemple del desbordant món imaginari de Carroll.

 

Per aprofundir en els aspectes matemàtics d’Alícia, us proposem:

Però al país meravellós ideat per Carroll també hi ha lloc per a d’altres curiositats científiques.

   

Si en voleu saber més coses sobre el Dodo, o Didus ineptus, i els canvis de grandària de l’Alícia no deixeu de llegir l’article La (i)lògica ciència d’Alícia, d’en Josep Ballester.

(0) Els dibuixos són els mateixos que originàriament va crear l’il·lustrador John Tenniel per a la primera edició de l’obra.

(1) Els fragments que acompanyen els dibuixos pertanyen al llibre Alícia al país de les meravelles, de Lewis Carroll.

(2) Els quatre animals que participen a la cursa, a més de l’Alícia, representen les persones que van anar d’excursió aquella tarda de 1862. L’ànec és Duckworth, el lloro la Lorina Liddell, l’aguiló Edith Liddell i el dodo el propi Carroll, doncs quan tartamudejava, pronunciava el seu cognom com «Do-Do-Dodgson». Alice Liddell era Alícia.