lynxbook02European Breeding Bird Atlas 2
Després de més de 20 anys des de la publicació del primer ‘Atles dels ocells reproductors d’Europa’, aquest nou atles presenta la informació més actualitzada sobre distribució, abundància i canvis en les poblacions dels ocells d’Europa. S’ha dut a terme gràcies a l’enorme esforç de l’European Bird Census Council i les seves organitzacions associades a 48 països. En el treball de camp han participat prop de 120.000 col·laboradors, principalment des de 2013 a 2017, per la qual cosa constitueix un dels projectes més grans de ciència ciutadana sobre biodiversitat realitzats fins ara.
L’obra presenta informació de totes les espècies reproductores durant el període d’estudi. Un total de 556 espècies es tracten de forma completa, amb textos, mapes i una il·lustració. Les fitxes completes d’espècie inclouen mapes de 50×50 km (mostrant generalment dades d’abundància), models de distribució de 10×10 km (de 222 espècies reproductores) i mapes de canvi (comparant la distribució actual amb l’obtinguda fa més de 30 anys en el primer atles). Utilitzant un rigorós enfocament científic, aquestes dades documenten l’estat de l’avifauna reproductora europea i contribueixen a l’objectiu de fomentar la conservació dels ocells i els seus hàbitats.

Seabirds: the new identification guide                lynxbook01
Aquesta és la primera guia completa de les 434 espècies d’ocells marins del món, després de la publicació de la guia de Harrison el 1983: Seabirds: An Identification Guide.
Cobreix tots els ocells marins coneguts, començant amb els ànecs marins i cabussons i acabant amb els corbs marins i els pelicans. Esplèndidament il·lustrada i detallada, al llarg de les seves 600 pàgines proporciona un tractament complet de totes les espècies d’ocells marins coneguts, incloses les espècies recentment redescobertes i rarament vistes.

lynxbook06The largest avian radiation
Aquesta obra presenta la nova i extraordinària història de com els ocells passeriformes es van diversificar i es van dispersar arreu del món. També descriu la nova classificació que reflecteix la seva història filogenètica. La nova filogènia revela que molts dels llinatges evolutius més antics comprenen només unes poques espècies que van romandre a la seva àrea d’origen o van patir una dispersió limitada. Només un petit nombre de grups va experimentar una proliferació significativa de noves espècies i, de fet, només cinc (de 145) famílies de passeriformes estan representades en tots els continents (excepte l’Antàrtida). Malgrat això, la variació global de la riquesa d’espècies generalment està relacionada amb els canvis en la productivitat en els diferents hàbitats. Una taxa d’evolució global de noves espècies aparentment constant sembla possible causa de la ràpida proliferació en nous nínxols ecològics i en arxipèlags, i una acumulació extraordinària d’espècies endèmiques en algunes cadenes muntanyoses tropicals.
A més de descriure la història evolutiva revisada dels ocells passeriformes, els autors intenten identificar els seus canvis adaptatius, inclosos canvis en les estratègies vitals, subjacents a les expansions evolutives més significatives.

Birds of Colombia lynxbook05
Colòmbia és la destinació número u per als observadors d’ocells. En cap altre país s’ha registrat un nombre tan alt d’espècies, tantes com una cinquena part dels ocells existents a tot el planeta en tan sols 1.000.000 km2. La geografia colombiana és extremadament diversa: d’est a oest s’estén des del riu Orinoco fins a l’Oceà Pacífic, i de nord a sud des del Carib fins a les capçaleres de la conca amazònica. Els Andes estan conformats per tres cadenes muntanyoses principals separades per les valls del Cauca i del Magdalena. Al nord es troben dues grans serralades, la de Santa Marta i la del Perijá, sent la primera un dels principals punts calents del món per a l’observació d’espècies endèmiques.
En els darrers anys, les rutes habituals per a l’observació d’ocells del país han anat evolucionant, focalitzant-se en les zones protegides tant de propietat privada com pública, permetent, d’aquesta manera, l’observació de gairebé tots els ocells endèmics de Colòmbia, des de lloros i colibrís amb extravagants plomatges fins als furtius grallàrids
A Sud-amèrica, no hi ha millor lloc que Colòmbia per escapar dels camins trillats i descobrir coses noves, com ho demostra la recent troballa d’un grallàrid aparentment nou prop de la ciutat de Cali.

lynxbook04Birds of Malaysia
Malàisia està formada per dues grans regions sense continuïtat geogràfica, separades pel Mar de la Xina Meridional: Malàisia Peninsular i Malàisia Oriental. Aquesta última s’estén pel nord i nord-oest de l’illa de Borneo i comprèn els estats de Sabah i Sarawak.La majoria dels innombrables ocells endèmics de Borneo es troben en aquests dos estats i inclouen una gran varietat de faisans, podargs, trogons, pites i tords, a més de dues espècies descrites recentment, Spectacled Flowerpecker (Dicaeum dayakorum) i Cream-eyed Bulbul i (Pycnonotus pseudosimplex).La Península compta amb algunes de les millors reserves de selva tropical de terres baixes de la Regió de la Sonda. També poden observar-se una gran varietat d’espècies endèmiques a les zones muntanyoses, com per exemple a la famosa estació de Fraser ‘s Hill.Els ocells més buscats de Malàisia pertanyen a tres famílies monoespecífiques i particularment fascinants, Pitiriàsids (botxí de Borneo), Platilòfids (gaig crestat) i Eupètids (Eupetes macrocerus), de manera que aquest país és una destinació essencial per als interessats en l’observació de famílies d’ocells.Tant si planeges un recorregut per observar ocells per la Península o pel nord de Borneo, com si tan sols vols fer una breu escapada des de Singapur, aquesta completa guia t’ajudarà a descobrir tots els ocells de la regió.

Birds of the Indonesian Archipelagolynxbook03
La primera guia de camp que cobreix els ocells de l’immens arxipèlag d’Indonèsia, completament revisada després d’anys de meticulosa investigació. Aquesta segona edició inclou més de 2.800 il·lustracions, de les quals 325 són noves i unes 500 són les originals retocades, complementades amb 1.350 mapes de totes les espècies regulars. Els mapes de les espècies són més precisos ja que inclouen l’ampliació de tres regions geogràfiques i també mitjançant un mapa que cobreix més àmpliament l’extensió de tot l’arxipèlag. La guia descriu les 1.456 espècies d’ocells presents a la regió, incloses 628 endèmiques, 106 accidentals, 4 espècies introduïdes i 10 espècies encara no descrites formalment. Aquesta diversitat representa el 13% dels ocells del món. Cal destacar que totes les subespècies estan descrites amb detall.

lynxbook10HBW and BirdLife International Illustrated Checklist of the Birds of the World (2 volums)
Aquest primer checklist il·lustrat dels ocells del món aglutina dues obres en una. D’una banda, és un checklist complet que incorpora la informació taxonòmica més actualitzada i, de l’altra, inclou il·lustracions i mapes de distribució de totes les espècies. Aquest checklist inclou tots els dibuixos originals del Handbook of the Birds of the World i diversos centenars més de nous.
L’obra es presenta en dos volums: Non-passerines (volum 1) i Passerines (volum 2).

Handbook of the Birds of the World (volume 16)lynxbook11
Amb aquest volum culmina el monumental objectiu de tractar amb textos i il·lustracions en una sola obra totes les espècies vives d’ocells del món.
Comença amb un pròleg d’Anders Pape Møller sobre els ocells i el canvi climàtic, que posa l’accent en com l’escalfament del planeta pot afectar als ocells en multitud d’aspectes des de la fenologia de cria o de migració a les dinàmiques de les poblacions i al risc d’extinció.
Amb només unes poques excepcions (6%), la major part de les espècies d’aquest volum pertanyen a la ornitofauna neàrtica i neotropical. Les famílies, que compten amb el record en nombre de fotografies de tota l’enciclopèdia (499), s’inicien amb els tanagers (283 especies) que inclou, especialment en el genere Tangara, alguns dels ocells més acolorits del món. Segueix la família dels cardinals (42 espècies), que no es queda enrere pel que fa al plomatge vistós, amb espècies icòniques com el Northern Cardinal (Cardinalis cardinalis). A continuació, la nombrosa família dels buntings & New World sparrows (326 especies), que té representants pràcticament arreu del món, amb espècies molt conegudes com el White-crowned Sparrow (Zonotrichia leucophrys) o els famosos pinsans de Darwin de les Galápagos. La darrera família del llibre y que completa la taxonomia dels ocells és la dels New World blackbirds (111 espècies), ocells altament socials i vocals.

lynxbook15Ocells de Catalunya, País Valencià i Balears
La primera guia exclusiva dels ocells de Catalunya, el País Valencià, les illes Balears, la Catalunya Nord, Andorra i la Franja de Ponent. En ella s’hi tracten totes les espècies de presència regular i ocasional, totes elles il·lustrades amb més de 1.000 dibuixos que permeten d’identificar els diferents plomatges segons el sexe i l’edat, fins i tot els ocells exòtics establerts recentment. Els textos i mapes estan fets expressament per a aquesta obra i hi inclouen les dades més actuals, algunes d’elles inèdites.

Aves de España (3a edició)lynxbook16
Tercera edició, revisada i actualitzada, de la guia de camp més popular per a la identificació d’ocells a Espanya, amb més de 40.000 exemplars venuts d’anteriors edicions. Recomanada per SEO/BirdLife. Amb informació actualitzada de totes les espècies d’ocells presents en el territori espanyol.

lynxbook07Rewilding Iberia
El “rewilding” o renaturalització és un nou enfocament en la conservació de la natura que va un pas més enllà, ja que aporta una visió més funcional i els seus objectius inclouen també el desenvolupament rural i la reconnexió de les persones amb la natura i la vida silvestre. Com a concepte té els seus orígens als anys noranta a Nord-amèrica, però des de 2010 ha anat creixent i consolidant-se a Europa.
Rewilding Iberia pot ajudar a que el rewilding passi de la teoria a la pràctica a Espanya. El llibre, a més, és fàcilment aplicable a tot el nord de la conca mediterrània. Escrit de manera rigorosa però alhora divulgativa, l’autor esbossa un panorama complet del que pot significar el rewilding com a eina per a complementar les actuals polítiques de conservació de la natura i millorar la seva contribució al desenvolupament rural.

Mamíferos de Españalynxbook17
Nova edició de la guia de camp de la SEO dedicada als mamífers d’Espanya. Seguint el mateix format de la Guia de Aves de España, inclou la informació més detallada i actual sobre totes les espècies presents a la Península Ibèrica, illes Balears Canàries.

  • Textos, taxonomia i 155 mapes completament revisats i actualitzats.
  • 160 espècies, 23 noves.
  • 46 dibuixos nous.
  • Inclou una secció amb les espècies pròpies de Ceuta i Melilla.

lynxbook08Mammals of China

Aquesta illustrated checklist cobreix Xina, una regió amb una gran diversitat d’hàbitats que és especialment rica en mamífers i que atrau nombrosos amants de la natura. Sense tractar-se d’una típica guia tradicional, aquest llibre ajudarà, tant a residents com a visitants, a conèixer les aproximadament 600 espècies de mamífers de la zona. Aquest llibre forma part de la col·lecció Lynx Illustrated Checklists, creada a partir de l’ingent material recopilat per a la sèrie del Handbook of the Mammals of the Word i que s’ha sintetitzat en pràctics llibres per a la visita a una destinació específica.

Mammals of the Southern Conelynxbook09

Aquesta Illustrated Checklist cobreix el Con Sud de Sud-amèrica i les seves illes associades (Illes de la zona austral argentina i xilena, Malvines, Illes Desventuradas i Arxipèlag Juan Fernández), una regió rica en diversitat d’hàbitats i amb gran abundància de mamífers. Sense tractar-se d’una típica guia tradicional, aquest llibre ajudarà, tant a residents com a visitants, a conèixer les espècies de mamífers que es troben a la regió. Tracta 486 espècies de mamífers, incloses 17 espècies introduïdes amb poblacions establertes (antílop negre, axis, cérvol comú, castor americà, conill de bosc, daina, esquirol de Pallas, llebre comuna, mona esquirol boliviana, mufló, rata comuna, rata de la Polinèsia, rata mesquera, rata negra, ratolí domèstic, senglar i visó americà) i tres domesticades (alpaca, llama i búfal aquàtic). Totes les espècies estan il·lustrades i inclouen un mapa de distribució. Pel que fa a les espècies domesticades, l’alpaca i la llama, tenen un tractament complet a causa de la seva importància regional, mentre que el búfal aquàtic s’ha inclòs perquè existeixen poblacions assilvestrades per la caça major.

lynxbook12Handbook of the Mammals of the World (volume 3)
Tots sabem que som mamífers de l’Ordre dels primats, encara que si ens preguntéssim quants en coneixem, segurament només en podríem nomenar cinc o sis espècies. El tercer volum de l’HMW descriu més de 470 espècies: 138 espècies de prosimis —lèmurs, gàlegs, loris, potos i tarsers d’Àfrica i Àsia; 156 espècies pròpies dels tròpics del Nou Món; 158 dels tròpics del Vell Món; i 25 antropoides, els 19 gibons i els 6 grans simis (ximpanzés, goril·les i orangutans). La gran majoria d’aquesta extraordinària diversitat ha estat descoberta fa només dues dècades i, per exemple, a la dècada de 1980 es comptabilitzaven únicament 180 espècies. Actualment tenim molts més coneixements sobre la seva diversitat i aquest volum de l’HMW ens els presenta en tota la seva varietat de formes, grandàries, colors, costums i especialitzacions.

Plantas silvestres de Madridlynxbook13
Guia de camp de plantes pensada per facilitar la tasca de determinar-les a estudiants i aficionats. Es tracta, en essència, d’una clau dicotòmica recolzada en una àmplia col·lecció de fotografies, que aconsegueix així evitar l’ús de terminologia tècnica molt especialitzada. Il·lustra 692 espècies, sobre un total de 809 que s’esmenten en el text. Amb aquestes xifres, la guia aspira a cobrir la majoria de les plantes vasculars que es poden trobar en un espai que s’estén a Madrid des de la base de la rampa serrana fins a la vega del Jarama, moltes d’elles comunes en el conjunt de la península Ibèrica. Una atractiva eina per conèixer les plantes que ens envolten i ajudar-nos a gaudir-ne.

Guia de les papallones diürnes de Catalunya
Aquesta és la primera guia que tracta de forma exhaustiva les 200 espècies de papallones diürnes presents a Catalunya. Es tracta d’una guia moderna, atractiva i amb informació actualitzada que recull les dades més recents sobre la seva ecologia, distribució i tendències poblacionals, així com els últims avenços en sistemàtica i nomenclatura. Sense perdre la perspectiva global, es fa èmfasi en la biologia i situació de les espècies a Catalunya i se n’ofereix com a novetat els noms oficials en català i el seu estatus de conservació basat en dades objectives i criteris de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura). Els autors són especialistes reconeguts amb una llarga experiència en l’estudi de les papallones de Catalunya. Una guia dirigida als lepidopteròlegs especialistes i aficionats, als amants i gestors de la natura i a qualsevol persona que se senti captivada per la bellesa inspiradora de les papallones.