Lynx Edicions, fundada a Barcelona el 1989, és una editorial especialitzada en la publicació de llibres d’ornitologia i natura.
El seu objectiu inicial va ser el desenvolupament i publicació de l’obra Handbook of the Birds of the World, una enciclopèdia de 17 volums que descriu i il·lustra totes les espècies d’ocells del món.

Els llibres de Lynx Edicions han ocupat el vestíbul de la Biblioteca al llarg del mes de novembre de 2021 i, un cop finalitzada la mostra, han entrat a formar part del nostre fons bibliogràfic. Consulta aquí els títols ingressats.

El primer volum del Handbook of the Birds of the World (HBW) es va publicar el 1992.
El rigor de la redacció i de la il·lustració d’aquesta col·lecció, l’han convertit en la principal referència ornitològica a escala mundial. I és la primera en tractar i il·lustrar cadascuna de les espècies d’una classe completa del regne animal.
Hi ha participat:

  • 277 prestigiosos especialistes
  • 33 il·lustradors de 40 països
  • 850 fotògrafs

L’excepcional acollida de l’enciclopèdia, tant als mitjans científics com a les publicacions especialitzades, ha fet que es consideri l’obra líder de l’ornitologia mundial.
El 2013 es va crear l’HBW Alive, la versió online del Handbook que incorpora molts recursos addicionals i una actualització constant.

A banda d’aquesta publicació, Lynx Edicions ha engegat d’altres projectes d’envergadura i rigor acadèmic com són:

I compta amb una àmplia selecció de títols d’ornitologia i natura, que inclouen guies d’identificació de fauna i flora, itineraris, monografies i checklists d’ocells.