Sólo se puede tener fe en la duda (2018)    -Aforismes-

El llibre recull al voltant de vuit-cents nous aforismes sobre temes que preocupaven a Wagensberg des de feia anys: la creativitat, l’educació, la lluita entre la mediocritat i l’excel·lència, el llenguatge i l’art, o la defensa dels animals. Però també la llibertat, la democràcia, la corrupció o la felicitat.
L’aforisme, en la seva brevetat, tracta de comprendre i comprimir el màxim coneixement amb la mínima expressió: no és aquesta l’essència de tota llei científica?

Llegir el primer capítol

Disponibilitat

aturatecologia

Solo tenemos un planeta (2017)   -Converses-

Jorge Wagensberg, físic i divulgador de la ciència, i Joan Martínez Alier, economista i promotor de l’economia ecològica, conversen sobre per què el planeta es veu amenaçat per l’home i com es pot actuar a partir d’ara per revertir la situació.

Disponibilitat

Más árboles que ramas (2012)    -Aforismes-

Més de mil aforismes nous, per adonar-se de les diferències en allò similar, i similituds en el que és diferent. Trobar una bona pregunta davant la resposta que la natura posa davant nostre i, si cal, canviar la pregunta per gaudir intel·lectualment.
Canviar de resposta és evolució, canviar de pregunta és revolució.

Disponibilitat

Yo, lo superfluo y el error (2009)    -Assaig-

Com poden enriquir-se dos àmbits tan allunyats a priori com la ciència i la literatura? Un cop descrit el mètode científic i exposar el possible nou gènere de literatura científica, Wagensberg ens dóna 108 relats de ciència i literatura, irònics i, a vegades, angoixants però sempre animats pel desig de conjugar tant comprensió com emoció.

Disponibilitat

A más cómo, menos por qué (2006)   -Aforismes-

Continuació natural de la col·lecció d’aforismes iniciada a “Si la naturaleza es la respuesta, ¿cuál era la pregunta?”, on Wagensberg torna a posar de manifest la seva habilitat per unir la profunditat dels pensaments amb l’efecte sorpresa d’una formulació sempre enginyosa.
En aquesta ocasió, també s’inclouen texts més extensos que complementen les sèries d’aforismes.

Disponibilitat

Si la naturaleza es la respuesta, ¿cuál era la pregunta?  (2002)    -Aforismes-

Al llarg de les seves conferències, llibres i articles, l’autor creu que l’essència de les seves aportacions es podria sintetitzar en un pensament afortunat, en una sentència que atrapés la qüestió primordial. Així doncs, aquesta col·lecció d’aforismes és el resultat de molts anys dedicats a preguntar-se sobre la realitat.

Disponibilitat

Proceso al azar (1986)   -Ponències-

“Las cosas, sencillamente, ocurren. Estas frescas y breves palabras dicen la verdad. La cuestión, ya lo advirtió Aristóteles, se centra en distinguir entre el antes y el después. Los sucesos que ya han ocurrido ahí están, escritos en el gran libro del universo.”

Al novembre de 1985 es va celebrar un col·loqui al Teatre-Museu Dalí de Figueres per la convocatòria de Jorge Wagensberg, i que va comptar amb la participació de P. T. Landsberg, G. Ludwig, R. Thom, E. Schatzman, R. Margalef i I. Prigogine.

Aquesta és una edició especial que inclou el llibre “Proceso al azar” amb les conferències i els debats del congrès, quatre dvd’s amb la gravació i edició íntegra, i el dvd documental “Dimensión Dalí”, realitzat el 2004.

Disponibilitat