Al otro lado de la niebla (2024)    -Novel·la-

Amb aquesta edició, redescobrim la primera novel·la de Juan Luis Arsuaga, on s’uneixen les evocadores llegendes dels savis ancians de la tribu amb els seus grans coneixements paleontològics.
Una història en la qual quasi tot és veritat i on es sabrà reconèixer l’ésser prehistòric que s’amaga en nosaltres.

Disponibilitat

Nuestro cuerpo: siete millones de años de evolución (2023)    -Assaig-

A partir de l’observació del cos humà a través de l’art i del seu coneixement com a paleontòleg, l’autor ens convida a descobrir de forma planera les meravelles que el composen i com i per què han evolucionat al llarg dels segles. Viatjarem al passat per acostar-nos al gran desconegut que és el nostre cos. Perquè totes i cadascuna de les seves parts són un prodigi de l’evolució.

Disponibilitat


La muerte contada por un sapiens a un neandertal (2022)   
-Assaig-

L’escriptor Juan José Millás i el paleontòleg Juan Luís Arsuaga retornen amb aquest llibre on tracten temes com la mort i l’eternitat, la longevitat, la malaltia, l’envelliment, la selecció natural, la mort programada i la supervivència.

Disponibilitat


La vida contada por un sapiens a un neandertal (2020)   
-Assaig-

L’escriptor Juan José Millás i el paleontòleg Juan Luís Arsuaga signen aquest llibre en el qual es complementen la mirada personal i sorprenent que té el primer sobre la realitat, i la saviesa del segon. Perquè Millás és un neandertal (o aixó diu) i Arsuaga, segons sembla, un sapiens.

Disponibilitat

en-vida-arsuaga2


Vida, la gran historia (2019)   
-Assaig-

Fa uns 4.000 milions d’anys va aparèixer la vida a la Terra. Quina és la història de la seva evolució? Era inevitable la vida? Quins patrons fa servir l’evolució? A partir de preguntes com aquestes i fent un repàs a les respostes que la ciència ha donat, l’autor desenvolupa una autèntica història de la vida des del seu origen fins el dia d’avui.

+ info

Disponibilitat


El primer viaje de nuestra vida (2012)   
-Assaig-

Com si es tractés del guia d’una gran exposició, l’autor ens acompanya en aquesta fascinant aventura de l’evolució humana a través de la història natural del part, a més d’oferir-nos una brillant lliçó d’anatomia. Doncs l’estranya forma que tenim de néixer no és una anècdota, està íntimament vinculada a la nostra pròpia naturalesa.

+ info

Disponibilitat


Elemental queridos humanos : vida y andanzas del ingenioso planeta Tierra (2010) 
-Assaig-

Arsuaga i la historiadora Milagros Algaba fan un recorregut per la història de la biosfera des dels seus orígens fins els nostres dies, remarcant la relació de l’home amb la Terra. El contrapunt als texts el posa el treball il·lustrador de Forges. Així l’obra ens convida a reflexionar sobre el futur incert del nostre planeta.

+ info

Disponibilitat


El reloj de Mr. Darwin (2009)  
-Assaig-

Arsuaga explica com la idea de l’evolució es va anar obrint pas en la ment de Charles Darwin. Una interessant visió del darwinisme que integra, al mateix discurs, aportacions de científics de diferents èpoques per entendre millor el debat des de molt abans que Darwin donés veu al seu pensament fins les darreres aportacions del segle XXI.

Disponibilitat


El mundo de Atapuerca (2004)  
-Assaig-

Llibre de sensacions, segons el propi autor, on s’expliquen tota una sèrie d’històries de la Serra d’Atapuerca, històries d’allò que és visible però també del que no ho és. Una guia de viatge per la pell de la serra, el seu paisatge, adobada per agents naturals, geològics i biològics, i per l’activitat humana al llarg de molts anys, activitat que inclou, no cal dir, la feina dels investigadors que han modificat significativament el seu aspecte.

+ info

Disponibilitat


Els aborígens : l’alimentació en l’evolució humana (2002)   
-Assaig-

Quina relació hi ha entre l’alimentació i els canvis físics i de comportament que han sofert les diferents espècies de l’arbre evolutiu humà? Amb històries intercalades i un estil amè, l’autor explica com gràcies a l’estudi d’ossos i restes fòssils és possible descobrir, per exemple, si els austrolopitecs, neandertals i cromanyons menjaven fruita madura del bosc o no, quan van començar a caçar,o quan a rostir la carn al foc.

Disponibilitat