Poesia forestal (2021) -Poemari-
Llibre sorprenent i tota una invitació per visitar la regió sensible del naturalista, que va des de diàlegs amb d’altres poetes (Neruda, Vinyoli,…), científics (Wagensberg, Margalef,…), o gent del Montseny, fins a tocar la bellesa dels indrets, la flora i la fauna.
Masos del Montseny (2018) -Llibre fotogràfic-
Aquest llibre, fet conjuntament amb la Sònia Sànchez, ens guiarà en la transformació del paisatge i de les formes de vida del Montseny, a través de l’anàlisi del canvi d’usos d’una trentena de masos, resseguits des dels orígens fins a l’actualitat.
Estiu: caminar mirant. Notes de camp (2016) -Notes de camp-
Edició de les notes de camp preses al llarg de l’estiu al Montseny i al Parc Nacional de Yasuní a l’Equador per Martí Boada, qui confessa que… “No em fa res moure’m a deshora pels rostolls, sempre per les vores del camp. M’agrada sentir el crepitar del trepig de la palla vestigial que resta en el camp. També sento agradosa la duresa tèrmica, que unta la pell del cos d’una suau humitat salada, que comença sempre pel centre columnar de l’esquena. M’atrau el moment, la percepció que l’espai serà una invitació a la trobada interior d’un mateix, sense irrupció humana. És un moment realment particular que valoro molt, un moment preciós que sols ofereix l’estiu.”
També podeu consultar les notes de camp de: Hivern al Montseny (1993) i Primavera al Montseny (1995).
Boscos de Catalunya (2011) -Assaig-
Coincidint amb l’Any Internacional dels Boscos, en aquesta obra divulgativa en gran format, Martí Boada i Francisco Javier Gómez descriuen els tipus de boscos que hi ha a Catalunya, tant des del punt de vista científic com des dels usos socials que se’n fan. I parlen també de la situació dels boscos a nivell mundial, tot explicant els perills a que s’enfronten avui dia.
Arbres remarcables de Catalunya: 100 ombres colossals (2011) -Assaig-
Arnau i Martí Boada, els autors, ens expliquen al pròleg que els arbres remarcables poden destacar tant per la seva monumentalitat, antiguitat, les formes extravagants o inclús per la seva situació en llocs insòlits. En el moment d’editar-se el llibre, la legislació catalana estableix un total de 186 arbres amb aquesta nominació, i aquí es presenten 100 d’ells.
Els fruits silvestres: ecologia i cultura (2005) -Assaig-
Es recullen 47 espècies principals i unes altres 42 properes, i es va desgranant tant la part biològica i ecològica com també la dels usos socials que se n’ha fet d’elles al llarg de la història -ornamentals, agrícoles, farmacològics- acompanyat de belles il·lustracions. Per acabar s’inclouen fins i tot algunes propostes gastronòmiques.
On anem? : 30 indrets de Catalunya de gran bellesa natural (2002) -Itinerari de natura-
Fruit de l’espai “L’entorn” de l’emissora radiofònica Ona Catalana, s’ha elaborat aquesta guia amb itineraris per passejar per 30 indrets inoblidables de Catalunya. Uns texts breus i ben documentats us en remarcaran les característiques naturals, i us faran parar atenció en espècies de flora i fauna singulars de l’indret. Trobareu un bon recull de diversitat paisatgística de Catalunya.