¿Què ens fa humans (2022)     -Assaig-

En aquest assaig, l’autor proposa analitzar la condició humana a través del que anomena «biohumanisme racionalista», una eina que ens ha de permetre transgredir el determinisme biològic per assolir una vida en societat digna i justa.

Disponibilitat

Un dia la porta s’obrirà (2021)     -Ciència ficció-

Una tempesta espatlla unes vacances perfectes en un cottage al cor d’Escòcia. Què pots fer quan la pluja t’obliga a tancar-te a casa? Llegir, és clar… i també escriure. Una situació frustrant es converteix així en un repte inesperat, un combat d’imaginacions que recorrerà els principals temes de la literatura fantàstica. Aquest recull d’onze parells de contes posa cara a cara a Manel Esteller i a Salvador Macip, dos reconeguts investigadors i escriptors que porten anys demostrant que no hi hauria d’haver fronteres entre ciències i lletres. És un llibre escrit des del cor, ple d’homenatges explícits a alguns dels clàssics preferits dels autors, des de Mary Shelley fins a Poe, passant per Pedrolo, Calders, Lovecraft, H. G. Wells, Arthur Conan Doyle, Richard Brautigan, Michael Ende o Italo Calvino.

Disponibilitat

100 preguntes sobre el càncer (2018)     -Píndoles divulgatives-

El càncer és, amb tota seguretat, una de les malalties més conegudes i temudes. Però què en sabem realment? Quants tipus diferents de càncer hi ha? Quan s’origina? Què passa exactament dins una cèl·lula cancerosa? En què consisteix la quimioteràpia? I les noves teràpies dirigides? Hi ha remeis naturals contra el càncer? Afecta per igual a tothom? Quan es pot dir que un càncer s’ha curat? Des de les primeres descripcions històriques fins a les estratègies més recents per prevenir-lo i tractar-lo, els autors, el Daniel Closa i el Salvador Macip, volen respondre cent preguntes essencials per entendre aquesta malaltia. El llibre està pensat perquè serveixi de referència tant per a malalts com per a familiars que vulguin saber-ne més, però també per a tothom que tingui curiositat sobre un dels enigmes biològics més complexos que existeixen.

Disponibilitat

Disponibilitat

Ramón y Cajal: ara i aquí (2016)   -Biografia-

Una mirada contemporània a la vida, el pensament i l’obra de Santiago Ramón y Cajal, científic, premi Nobel, culturista, escriptor… I revisitat per Salvador Macip, metge, científic, escriptor… en un perfecte joc de miralls que ens acosta a dues vides marcades per la passió per la ciència.
En paraules del propi autor: “Una biografia heterodoxa i molt especial de Santiago Ramón y Cajal, barrejada amb les meves pròpies experiències. A més, aprofito per repassar el llegat de Cajal i comentar la relació entre ciència i societat al llarg del darrer segle.”

Disponibilitat

Els límits de la vida (2014)   -Novel·la-

Una novel·la escrita a sis mans, entre Macip, David Bueno i Eduard Martorell. Una novel·la que barreja ficció amb ciència per explicar què és la vida i ajudar a entendre una mica millor qui som i què hi fem en aquest planeta.

Disponibilitat

Científics lletraferits (2014)   -Conjunt de relats-

Jordi de Manuel i Salvador Macip han editat aquest recull monogràfic amb vint apassionats històries escrites per autors destacats de la literatura catalana amb formació científica o tecnològica. Els relats, cadascun dels quals dotat de personalitat pròpia, ens endinsen en universos plens d’enginys matemàtics, de referències a la biologia, la química o la mateixa lògica de la investigació científica. La història Gènesi, del propi Macip, tanca la recopilació.

Disponibilitat

Hipnofòbia (2012)     -Novel·la-

En un búnquer secret de l’exèrcit americà, el doctor Metcalf ha trobat la manera d’accedir al Poder, la força secreta de la ment, i sap com fer-la servir. El general Sandcliff és l’únic que pot evitar que el doctor s’infiltri en els nostres somnis i acabi controlant la humanitat…

Per què dormim? És veritat que el cervell necessita descansar, o és una forma d’amagar el seu veritable potencial? Salvador Macip planteja, amb tocs fantàstics, la manipulació dels individus i la societat des d’un poder a l’ombra.

Disponibilitat

cxll_milloringlix

Milloringlix : nanolliçons d’anglès per a supervivents (2011)   -Manual de quotidianitats-

El llibre és un recull d’experiències i anècdotes reals i inventades que ens ajudaran a corregir els errors més freqüents que cometem quan ens llancem a parlar anglès. Basat en el mètode del bloc Milloringlix, es tracta de «nano-lliçons», petites càpsules en forma de trucs, expressions i frases fetes que són utilitzades sovint en situacions quotidianes.

Disponibilitat

El joc de Déu (2010)    -Novel·la-

Una parodia sobre el món científic que arrenca en el moment que es coneix l’existència d’un experiment a través del qual un científic té la capacitat de destruir la Terra prement un botó. Es tracta d’una comèdia irreverent i imprevisible que barreja sense complexos acció, humor, sexe, violència, religió, amor, dones ambicioses, físics teòrics, assassins en sèrie, policies embogits i un Déu que no vol explicar tot el que sap. Una bona reflexió sobre la set de poder i sobre com ens deixem manipular. Una novel·la per a riure i, alhora, pensar.

Disponibilitat

Les grans epidèmies modernes (2010)  -Assaig-

És útil i segura la vacuna de la grip? Una epidèmia de grip pot, avui dia, matar cent milions de persones, com va passar el 1918? És possible que el virus de la sida fos creat en un laboratori? Hi ha hagut un complot de les companyies farmacèutiques per evitar que la vacuna contra la malària de Patarroyo fos un èxit? Poden les malalties tropicals causar epidèmies globals? Podrien deixar de ser útils els antibiòtics? Aquest llibre explica tot el que sabem sobre les epidèmies i pandèmies. Ho explica per a tothom, objectivament, perquè la informació que arriba al públic no només és deficient sinó que provoca malentesos perillosos.

Disponibilitat

Immortals, sans i perfectes (2008)   -Assaig-

De forma amena i resumida, l’autor fa un repàs dels coneixements científics acumulats fins ara, explica els avenços biomèdics dels darrers anys, respon els dubtes més freqüents i ofereix una previsió de com la biomedicina canviarà radicalment les nostres vides en un futur proper. Un recorregut apassionant pel món de la investigació i les tècniques mèdiques més recents.

Disponibilitat