La química de lo bello: un relato científico sobre el arte y las bellezas cotidianas (2023) -Assaig-
Des de la felicitat d’un dia qualsevol fins a la fascinació per una obra d’art, l’autora ens descobreix una original investigació en la qual l’art es comunica amb nosaltres a través dels seus materials. Perquè saber de química és com caminar per la vida amb ulls que miren a escala atòmica. Tot el que és realment bell, el que és bo i veritable es veu més nítidament mitjançant el coneixement científic.
No tocar : ciencia contra la desinformación en la pandemia de COVID-19 (2020) -Assaig-
Vivim en una situació d’excepcionalitat i, per les esquerdes de la por, van degotejant informacions que poden ser molt perjudicials per a la població. Per aquesta raó, és més que prudent armar-nos amb l’evidència científica.
Amb aquest llibre, urgent i necessari, l’autora, a més d’oferir-nos els consells més útils i sensats per afrontar la crisi de l’actual pandèmia, dona resposta als interrogants que envolten el virus del COVID-19.
¡Que se le van las vitaminas! (2018) -Assaig-
Una mentida repetida mil vegades acaba per semblar veritat. I és així com es transmeten els mites, amb històries que ens anem explicant sense abans confirmar la seva veracitat.
A través d’una interessant selecció de mites, l’autora capgira les creences més populars i explica la ciència necessària per no “caure” en cap altre mite. Com diu ella mateixa: “No hay tantos monstruos ahí fuera y los que hay los podemos ver venir de lejos.”
Todo es cuestión de química (2016) -Assaig-
L’autora ens convida a mirar el món amb altres ulls per sorprendre’ns amb les maravelles que amaga tot el que ens envolta. Què són l’àtom i la molècula, quins misteris oculta la taula periòdica, com es transformen les sustàncies o per què es fa malbé la maionesa o per què veiem en colors.
L’entorn és més fascinant del que sembla aparentment i els experiments més sorprenents es donen també a la nostra vida quotidiana.