00helenaboto-foto2
helenagb-llibre01


La química es la cuestión : el orden de la vida y el caos que llevamos encima (2018)   
-Assaig-

Els éssers humans som química. Quan mengem, dormim, ens apassionem, riem o ens emprenyem, el nostre cos és un torrent de processos bioquímics del qual no som conscients. Aquest llibre t’explica com familiaritzar-te amb el funcionament de la teva pròpia química, amb rigor científic però sense perdre el bon humor.

L’autora t’ho explica aquí!

Disponibilitat

helenagb-llibre03


El ADN basura : la materia oscura de nuestro genoma (2017)   
-Assaig-

L’ADN és la molècula capaç de donar significat a la gran part de formes de vida del nostre planeta. Però, en estudiar-la, només podem comprendre el significat d’una ínfima part del que conté, tota la resta no sembla tenir una funció recognoscible fàcilment. És el que anomenem ADN escombraries.

El autors, l’Helena González i en Manuel Tardáguila-Sancho, bioquímic i doctor en Biologia Molecular,  intenten desxifrar alguns dels misteris d’aquesta matèria fosca que governa la nostra identitat més profunda.

Disponibilitat

helenagb-llibre02

Tenemos menos genes que un brócoli… y se nota (2017)   -Assaig-

Sembla mentida però no ho és: molts vegetals tenen el doble de gens que nosaltres els humans. El bròquil, sense anar més lluny, és un d’ells. Per entendre com és possible, l’autora ens convida a mirar cara a cara a l’ADN per fer-nos adonar que tot el que ens passa —créixer, córrer, canviar… arrugar-nos—, tot és qüestió d’ADN.

Disponibilitat